Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zage zage wiede wiede wage

En wil je nog wat weten? Wij hebben zo ons gedacht over zagen en zageventen ook. Hm! Een man die zaagt is een zagevent en een vrouw die zaagt is gewoon een zaag … dit ter verduidelijking om niet de indruk te geven dat we discrimineren.

Er bestaan meerdere vormen van zagen en dan hebben we het niet over houtbewerking natuurlijk.

We hebben de algemeen gekende vorm, diegenen voor wie het altijd erger en zwaarder en moeilijker is dan voor de anderen. Die uren en dagen en maanden blijven doorgaan over de mindere dingen des levens en als iemand anders net hetzelfde heeft, dat minimaliseren want het hunne is altijd het extreme toppunt van het ergste.

Er is de negatiefnastrevende vorm en dat zijn diegenen die over dingen die leuk zijn zo ambetantig en lastig kunnen doen en de mindere kantjes uitvergroten tot die leuke dingen herleid worden tot een last.

Er is de positief geladen negatieve vorm en dat zijn diegenen die te pas en te onpas verkondigen dat zij, ondanks al wat ze meemaakten, toch wel erg sterk zijn omdat ze daar niet over zagen, wat ze volgens ons dan precies wel bezig aan het doen zijn. Waarmee we niet willen zeggen dat wat ze meemaakten niet erg zou zijn.

En dan heb je de leukste, maar dat noemen wij geen zagen, die laten ons lachen. Dat zijn die, die bij onze berichtjes zelfs de mindere kanten gaan zien, terwijl wij de humoristische kant van de zaken willen bekijken. Er zijn de dingen die ook hier niet voor 100% meezitten -als dat zo niet was, waren we nu al in de hemel- en er is zelfs een ding dat helemaal tegen zit, maar daar reppen we met geen woord over, zelfs niet tegen diegenen die nu denken dat we het hen ooit vertelden. Peung! Verkeerd gedacht.

Wij zijn toch straffe hé, dat we daar niet over zagen.

Previous

Morren, botten, peren en petrol

Next

Toer de Zwanse

1 Comment

  1. Ik krijg er de boebels van.
    Kan echt nie begrijpen hoe sommige dat dag na dag na dag na dag na dag na dag na dag… volhouden.
    En meer ga ik daar nie over zagen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: