Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Blijf maar daar! We zijn al met genoeg!

Het is er eindelijk van gekomen. mske is bodding aan het bakken. Er was al dikwijls sprake van geweest, maar … Achteraf gezien zijn er veel mogelijkheden waarom mske zich de laatste jaren niet zo honderdprocentachtig voelde met doktoor Medrolleke op kop en dan de cola light en de futloosheid van de mormonen en de vicieuzigheid van een ronde cirkel.

Nu ja, ze mogen zeggen wat ze willen over het feit dat gewicht geen rol speelt, maar nu er praktisch geen cola light meer gedronken wordt -morgen is de achtste dag voor een fles van anderhalve liter-, nu er meer gestapt wordt en nu Baskuul al een goei twaalf kilo voor zijn rekening heeft genomen zodat mske zelf het verschil al ziet in de vitrines in de winkelstraat, dan voelt ze zich al beter in haar vel, veel beter zelfs. Resultaat is dat ze dingen die ze vroeger deed, maar die stil lagen, gaat hernemen.

Eén ervan was bodding maken. Dat had ze Slow al zo lang beloofd. Maar als er al eens oud brood was, dan kregen Pjotr en Line dat en als ze gewonnen brood of croque monsieur wilden, brachten ze uit de Colruyt een brood mee, maar dat is eigenlijk toastbrood.

Nu echter, sedert ze bij de bakker van hier wat verderaf gaan, kunnen ze bij die bakker oud brood kopen en blijft het brood uit de Colruyt waar het is.

Zodoende heeft mske met de nieuwe koerazjie en het oude brood beslist dat ze eindelijk die bodding ging maken. Alleen kwam ze gisterenavond tot het besef dat ze haar oude bakplaten heeft achtergelaten en nog altijd geen nieuwe heeft gekocht. Allee, in een vuurvaste schotel dan maar en volgende keer als ze aan het Tupperwarewinkelke -waar was dat nu ook weer- voorbijkomen, zal ze eens een voorraadje baktuppers indoen sé.

Dat ding ruikt hier door het ganse huis, Slow heeft al een paar keer zijn neus gekruld en terwijl ze er aan bezig was zijn Toke en ik de keuken uit gevlogen.

Aha! Voor diegenen die nu denken dat die twaalf kilo er snel zullen bijzijn als mske lekkere dingen gaat bakken … mske heeft wilskracht genoeg om te beslissen hoeveel ze daarvan gaat eten -als broodmaaltijd- en daar verder af te blijven.

Previous

Het werd zomer

Next

Welles – nietes

4 Comments

 1. Dan blijf ik wel hier.. ik lust da nie.. Pa maakte da in den tijd toen hij nog Bakker was ook.. Moest ge nu Smulpap gemaakt hebben.. dan had ge het aan uw been.. dan had ik daar gestaan.. wat de Ventjes Blog betreft.. hij luistert nie.. er heeft zich een problemerig probleem geproblemeert.. wat? da laatste is geen woord.. ge kunt het toch lezen?? dus het is wel een woord.. we zijn druk bezig met het problematische probleem op te problemen.. Hoe? Door duizende keer de blog te openen.. en dan duizend keer iets godslasterends te roepen… Ik heb de raam almaar open gezet.. kwestie dat seffes het glas nie kapot is als de laptop door het raam zoeft.. grmbl.. Maar goed.. geniet van uwe Bodding..

 2. ms

  Hm, niet bepaald vriendelijk en gastvrij van onze Sloef. Hij hoopt zeker dat er voor hem wat te halen valt, maar met zijn niergruis kan hij dat schoon vergeten.

  @ Bart : smulpap ? Als je daarmee semoule pap bedoelt, dan vrees ik dat ik dat niet mag. Ik vind semoule pap namelijk heel erg vies.

 3. mske,laat maar een stukje over voor mij ,ik kom het af! Het is hier ook al een eeuwigheid geleden dat ik broodpudding maakte ,want dat is toch wat je bedoelt met “bodding” hé!
  Tja met de prijs van het brood moet je nu ook niet wachten tot het brood oud is en nog kan dienen voor een “bodding”. En zeker nu de kinderen de deur uit zijn komt het er niet meer van. Die “vraten ” van de broodpudding. Ik maakte altijd een héél grote diepe bakplaat vol. Wat ging er daar een hoop brood,melk,suiker(liefst drie soorten ),honing ,eieren en wat boter in! En dan rook het zo lekker in huis. Nadien smeerde ik er nog wat abrikozen jam over en bloemsuiker! Jaja véél calorietjes ,maar ’t moest maar zo lekker niet zijn.Verdorie moet je dat nu wel op de blog vertellen. Ik ga verse courgette soep eten en dat is bijlange niet zo lekker als die “bodding”.

 4. ms

  Jawel Magda, bodding is broodpudding.

  Indertijd met Zus en Zoneke was dat krak hetzelfde, ik moest er de wacht bijhouden of hij was op voor hij afgekoeld was. Meestal maakte ik die als we met de caravan voor een weekend weg gingen en nam die mee maar na een pooske was dat al geweten en had ik met ene niet meer genoeg.

  Ik moet zeggen dat Slow toch ook al goed zijn portie genomen heeft, met als excuus dat hij toch moest proeven hé.

  En als ik mag kiezen, heb ik ook liever bodding dan courgettesoep.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: