In de Colruyt nam ik in een opwelling een zakje met sierpompoenen en legde ze in het winkelwagentje. Dat had ik vroeger nooit gedaan.

Ik heb het huis nooit echt gedecoreerd naargelang de seizoenen -op de kerstboom na dan- al hebben we wel sneeuwmannekes voor in de winter en wat dingetjes voor op de paastafel.

Had ik nu een vlaag van huiselijkheid? Ik weet het niet. Die pompoenen heb ik in de glazen schaal gelegd. Het deed gezellig herfstig aan. Niet daarbuiten, daar was de herfst grijs en kil.

Terwijl ik toch bezig was heb ik er maar het spookje, het spookhuisje, samen met de meloentjes uitgehaald en uitgestald. Zoals gezegd, Amke en Ella komen. De spinnen en de vleermuizen heeft Luc opgehangen.

De laatste keer dat die halloweenspulletjes uit de kast kwamen was de laatste keer dat halloween in een weekend viel dat Amke en Ella ook hier waren.

Zo pro halloween ben ik nu ook weer niet, integendeel, maar eigenlijk zouden alle redenen goed moeten zijn om een feestje te bouwen. Gezellig samen dan, bij de warmte, gordijnen dicht.