Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nep!

Als jonge ik mocht ik me niet opmaken van mijn moeder. Ze haalde er daarom de kerk niet bij, ze wou het niet. En wat zij niet wou, dat kwam er niet. Zo simpel was dat.

Het heeft me altijd verwonderd dat ze wel toestond dat ik mijn nagels lakte. En dat deed ik dan ook. In deze tijd zou ik al meerderjarig zijn geweest toen ik ermee begon. Maar indertijd had ik op mijn achttiende nog lang niet de toelating om zelf iets te beslissen. Het mocht dus een wonder heten.

Daarna heb ik zo goed als altijd gelakte nagels gehad.

Toen ik met de evenementen begon loonde het niet. De lak hield het geen dag. Ik stopte.

Ik ben er weer mee begonnen. Ik schafte me een lamp en gellak aan. En die houdt het wel. Nu is die lamp nogal aan de grote kant en ik ging op zoek naar een kleiner dat ik ook zou kunnen meenemen in de valies. Ik zag handige LED-lampjes op een Chinese site. Het lampje was blijkbaar archie-slecht, dat zag ik bij de recensies.

In elk geval is Chinees vermoedelijk nep. En dat vertrouw ik niet zo. Ik zocht dus het oorspronkelijke lampje en vond het bij bolpuntcom. Geen 3.99€ maar 24,99€. Ik kan niet antwoorden op de vraag of ik het zou besteld hebben. Ik weet het namelijk niet aangezien ik de melding kreeg dat het niet meer beschikbaar was. Ze zouden me op de hoogte houden als het terug in voorraad kwam.

Na het lezen over de vele nepartikelen die via hen worden verkocht, vraag ik me af of ik aan een vorm van oplichting ben ontsnapt.

Stel je voor: 24,99€ betalen voor een lampje van 3,99€ en het werkt niet. Ik had niet meer met mezelf kunnen leven!

Previous

Vastberaden!

Next

Niet op tijd gelezen

10 Comments

 1. Knap dat je dat lukt met die nagels. Ik mag het graag zien bij een ander en ik wens je veel succes met je nieuwe apparaat. Bij mij blijft nagellak hoogstens vijf minuten zitten. Ik heb het opgegeven en draag geen meer. Lange nagels kan ik ook niet verdragen.
  Maar een bescheiden vleugje make-up sla ik nooit over. Dat hoort bij mijn ochtendritueel.

  • ms

   Dat vleugje make-up is weggevallen. Vroeger deed ik het ook dagelijks en kwam de deur niet uit zonder.

   Maar ik heb een jaar of drie geleden een probleem gehad met een dagcrème en ben nu uiterst voorzichtig met wat ik gebruik. Liefst zo weinig mogelijk.

   • Het is ook het beste. Qua producten ben ik ook volledig op hypo-allergeen overgeschakeld. En een minimum is veel mooier voor ouder wordende dames. Pas op, nu zeg ik niet dat je oud bent hé… ?

 2. Knap dat je dat zelf kan. Ik laat het doen … 25 euro per keer, om de drie weken. En, nee, ik ga niet uitrekenen wat me dat per jaar kost.

  • ms

   Ik ben altijd een zelfdoener geweest.

   Iets waar ik plezier aan beleef zou ik ook de prijs per jaar niet gaan berekenen.

 3. Ik lak alleen mijn teennagels. Niemand die het ziet en het blijft lang zitten.

  • ms

   Eigenaardig genoeg doe ik die nu niet meer.

   Omdat die zo lang blijft zitten en ik dan met twee verschillende kleuren nagels zou rondlopen, al blijkt dat nu wel een beetje te mogen.

 4. Kostbare bedoening bij Bol.com . Wij hadden een apparaatje waar je je vingers in moest steken, dan ging er een windje aan (nee, niet dàt windje☺) duurde ongeveer vijf minuten en klaar. Kostte nog geen vijf gulden.
  Het enige wat ik lak zijn de teennagels, dan valt het knoeiwerk niet zo gauw op.

 5. ms

  Ik ben er een klein halfuurtje zoet mee omdat het in laagjes moet die telkens 120 seconden moeten drogen. En dat één keer om de twee weken.

  Dat is in elk geval beter dan de tijd die ik er vroeger in stak. Toen moest je wachten tot het droog én hard was, waar ik meestal het geduld dan niet voor had, het dan maar ’s avonds deed en meer dan ééns met gewafelde nagellak rondliep omdat ik te vroeg gaan slapen was.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: