Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De mens op zijn gemak

Dat we in een mannenmaatschappij leven! Dat zeggen ze allemaal en dat staat overal geschreven, vooral als het hen goed uitkomt.

Maar de kleine dingen, die veranderen ze niet, oh neen!

Zo was er de ergernis dat je als vrouw steeds de naam van je man overal op je officiële papieren zag verschijnen, tot zelfs op de papieren van je eigen zaak. Dat ze nu als excuus gebruiken dat Ex dat aangevraagd heeft! Laat ons lachen, daar geloven wij geen sikkepit van.

Dat de rekeningen van de vuilbak hier op Slow’s naam komen? Blijkbaar sturen ze die rekeningen altijd naar de man die in een bepaald huis woont. Och ja, zo lang het de rekeningen van de vuilbak maar zijn kan mske zich daarmee verzoenen.

De welles/nietes discussies over hoofddoeken? We willen hier zelf geen discussie over uitlokken, maar die hoofddoeken worden gezien als symbool dat bewijst dat dat vrouwen onderdrukt worden.   Maar wie roept er het hardst?  Westerse mannen.

Laatst was er een interview op de radio. Iemand vond dat er voor vrouwelijke daklozen niet genoeg werd gedaan en er werd een nieuwe dienst of weet ik veel opgericht enkel en alleen voor vrouwen. Mannen waren niet welkom. De geïnterviewde? Een man.

Het zal dus wel waar zijn zeker! Dat van die betutteling tegenover vrouwen en wat nog allemaal. Ons idee daarover? Dat ze eens moesten stoppen met de verschillen te zien maar dat ze “de mens” in zijn geheel moeten bekijken.

Wat stoort ons wél? Wel die kerel die op VijfTV de presentatie komt doen. VijfTV is een vrouwenzender, wat hem soms een lelijker benaming oplevert – wie heeft er nu toch een vrouwenzender gevraagd? Stoort het ons dat een man die presentatie komt doen? Neen hoor, helemaal niet. Wat stoort ons dan wel? Wel dat Gene Thomas die presentatie doet met een flair en in een positie alsof hij zijn boodschap doet van in zijn kleinste kamerke! Die zit verdorie precies te  …  euhm, met zijn handen in zijn zakken.

Previous

De getuigen

Next

De geschiedenis herhaalt zich

2 Comments

  1. Ik maak mij lastig in die hoofddoeken, niet dat die mensen ze dragen maar al dat gezeik er rond.
    Laat ze gerust, de nonnen vroeger hadden toch ook kappen op hun kop!Dat moest toch ook van de katoliekenkerk, zonder hoed in de kerk, geen spraken van,ik heb nog een hele waslijst
    Er is geen enkele godsdienst de zoveel veranderingen doorvoerde.

  2. Ik treed liliwens bij! Vroeger durfden de mensen niet tegen te pruttelen maar nu overdrijven ze in
    de andere richting!!
    Er zijn belangrijkere dingen om over na te denken .

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: