Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verstandelijk gesproken

Ziezo, Zoneke is thuis, mske heeft vanmorgen de factuur verzonden voor de tweede vertaling, ze heeft al een mini mini mini vertalingske gedaan en eindelijk de tabel gemaakt om de facturen van 2006 in te schrijven. Bovendien heeft ze net weer eens een niesbui gehad waardoor ik dan toch eindelijk de kans krijg om hier aan te schuiven.

Eigenlijk wou ze vandaag nog een dossier van de goeie confrère van Mr. Sloddermans maken en dat gaat ze doen ook, maar ze gaat wel deze namiddag naar de “Omloop Het Volk” kijken. Of straks kan ze aan niks anders meer denken dan aan werken. Er ligt namelijk nog genoeg voor een pooske. En dat is wat mske nu zo lastig maakt. In plaats dat dat vele werk voor haar een verbetering uitmaakt, moet ze daarmee anderhalf huishouden onderhouden. En in plaats van haar te helpen gaan ze allemaal nog vanachter aan de kar hangen.

mske vraagt niet dat ze haar op haar koppeke kloppen en zeggen: “jij bent nu eens een flink meiske en zo eerlijk”, maar ze wil ook niet dat ze haar zeggen hoe stom ze wel is omdat ze het spel eerlijk speelde en zeker niet dat ze haar er voor afstraffen.

Nu ja, meestal is ze de laatste tijd die commentaar wel voor, de aanval is namelijk de beste verdediging. Maar zeg nu zelf, verstandelijk gesproken, wat had mske vorig jaar geweest had ze Slow niet gehad?

Waarschijnlijk lag ze dan al lang in ’t kerkepitteke bij de buren van hierachter.

Previous

Anecdote

Next

Warme melk

1 Comment

  1. 25-02-2006, 13:33:15
    Mag ik…
    …aub op jouw koppeke kloppen en zeggen: ‘wat een flink en eerlijk meiske ben jij!’ Dat doet deugd he?
    http://blog.seniorennet.be/niets/
    Alexandra

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d