Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De dorstigen laven

Een paar weken geleden lazen we dat Colruyt ook hun huismerk Cara pils zou brouwen voor de Chinese markt.

Op zich is daar niets mis mee. Alleen was er ineens geen Cara pils meer in de Colruyt te vinden. “Pas na de vijftiende” vertelde de winkelbediende aan Luc. Want ja, Luc wou er mee brengen. Sedert we, ergens half maart, de cola -nog maar eens- hadden afgezworen dronk ik wel eens een biertje bij het avondeten.

De laatste dagen, met die hitte, kon dat ’s avonds zo een deugd doen, na een hele dag water slobberen.

Tot nu ineens weer alle Cara pils verdween uit de Colruyt. Alles leeg en dat zowel in de onze, als in die van Zoneke als in die van Tienen. Ik weet het, we wisselen nogal eens van Colruyt. Dat hangt er van af waar we net passeren.

Gisterenmorgen lazen we dan in de krant dat er ernstige productieproblemen zijn opgetreden.

Ik kan het geloven, te weten dat er 1.361 miljoen Chinezen zijn.

Previous

Savogno

Next

Onverwachte wendingen

7 Comments

 1. Is er bij jullie geen gemeentepils als alternatief voor de dorst?

  Zonnige groet,

  • ms

   Daar hebben we natuurlijk genoeg van. Dat drink ik trouwens de hele dag door.

   Stella en Jupiler staan er nog wel, maar die wil ik niet.

 2. Dat is lekker met die hitte, op het eind van de dag een koel pilsje. In jullie geval heb je pech als je eigen merk niet voorradig is. Wat il je ook, zoveel Chinezen 😉
  Mij maakt het niets uit. Behalve op hete dagen drink ik weinig bier en dan is het een Brabants biertje, Bavaria omdat we dat gewend zijn. Andere merken lust ik ook.

  • ms

   Uiteindelijk denk ik dat ik geen bier meer ga drinken. Het lijkt wel of een biertje je misgund wordt.

   Op de evenementen dronken we ’s avonds een Grolsch. De mannen namen een tweede, maar één was voldoende voor mij. En daar kwam ook al een opmerking over. Niet tegen iedereen maar tegen mij persoonlijk.

   Ook Rob Alberts verwijst hierboven al naar water. Na vier zjatten koffie, twee halve liters thee en twee liter water -ik moet “bewust” drinken, anders vergeet ik het- wil ik bij het avondeten wel iets frivolers.

   Maar ja, je eten mag ook al niet meer smaken, als je al die gezondheidstips van die nieuwe hype leest.

   Stella vind ik te bitter, van Maes ben ik eens ziek geweest. Jupiler kan er mee door, Heineken bweuk, Grolsch komt wat in de buurt van die Cara, maar ik ben niet echt een bierdrinker.

   Sedert Luc en ik samen zijn dronk ik enkel sporadisch nog eens alcohol, we dronken enkel (en alleen) cola. Dat was echt een verslaving.

   Maar om telkens commentaar te moeten horen als je van iets geniet dan hoeft het voor mij ook niet. Ik zal wel terug op cola overschakelen (dat is niet waar hoor want dat is pas ongezond) dat lijkt meer geaccepteerd.

   • Van teveel cola word je kwebs (of kweps?). Geef mij maar tonic met een grote schijf citroen of sterke thee.
    Of wijn.

    • ms

     We hebben al die jaren meestal cola gedronken, een tijd zelfs niets anders. We zijn er een paar keer mee gestopt, maar herbegonnen. Meestal na maar weer een tegenslag.

     Tonic drink ik soms als we een terrasje doen. Maar dan kan het ook wel eens een kriek worden.

     Vroeger dronk ik witte wijn bij het eten, maar dat is al geleden van voor we met die cola begonnen, ten tijde met mijn ex dus. Smaken veranderen wel met de jaren.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: