Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gracht

Het liep tegen elven, Bollie en Zoneke waren nog niet lang thuis, toen Zoneke zei: “er is iets gebeurd hier recht over, ik ga zien of ik niks kan doen”.

De grote auto stond op het fietspad geparkeerd met zijn lichten aan. De fiets lag erachter tegen een paaltje gegooid. Drie mensen stonden rond de gedaante op de grond die stil lag. Zoneke kwam erbij en mske zei tegen Bollie: “ze zullen toch wel al gebeld hebben voor hulp”. mske vond het maar gevaarlijk zoals dat groepke daar stond op de rand van die drukke baan.

En toen wees Zoneke enkele keren naar zijn huis, maar de omstaanders namen de gedaante tussen zich in en ze zetten ook de fiets in de auto.

Nog terwijl Zoneke de straat over stak, wist mske dat er geen hulp kon baten. “Zat?” vroeg ze. “Poepeloere” zei Zoneke “zijn fiets lag op de zijkant van de weg en hijzelf stak in de gracht”.

Previous

Een kwestie van broek

Next

Een zwart gazettengat

2 Comments

  1. SLOEF GOEDE AVOND
    EN DAN DE COMMENTAREN
    EN MISSCHIEN NOG
    IEMAND AANWIJZEN
    DIE ER NIKS MEE
    TE MAKEN HEEFT
    MAAR ER BLIJFT
    ALTIJD WAS VAN
    HANGEN…MENSEN TOCH
    EN DE NUANCE VAN
    BENADEREN KLINKT
    INEENS ANDERS
    GROETJES
    MICKEY

  2. onbegrijpelijke

    Hey,

    Omdat je in een vorige blog over gezegdes begon
    In de zondagskrant van 5 oktober stond nen bon voor een boekje met gezegdes( van dale). Te verkrijgen in de standaard boekhandel.Met die bon kon je dat boekje kopen voor 6 euro ipv 22 euro.Bon is geldig tot 25 oktober en als ze op zijn ,krijg je het toch nog voor 6 euro na bestelling.Misschien iets voor u?

    Onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén