Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een zwart gazettengat

Dat van die kleine kleuterkes die al generaties lang met wc-rollekes knutselen, dat moet je niet al te letterlijk nemen, of toch wel want het zal zo toch al de derde generatie zijn, maar meestal worden er met “generaties lang” wel meer bedoeld.

Juist ja, een drietal generaties. Hier ten huize is dat dan mske, Zoneke en nu Amke en Ella. Moe had dan wel wc-rollekes maar in haar kindertijd hadden ze die niet.

In die tijd gebruikten de mensen gewoon gazettenpapier. Maar dat is maar van horen zeggen.

Dat heeft mske niet geweten, want bij grootmoeder was het geen gazettenpapier. Neen, het waren telefoonboeken. Grootvader die bij de R.T.T. werkte bracht die mee en sneed de bladzijden in vier en zo werden ze over een haakske in het wc op gehangen.

Echt lang heeft mske dat niet meer geweten, maar ze herinnert zich wel nog dat ze daar als klein mske eigenlijk een hekel aan had, want die blaadjes waren te stijf en te glad.

Wie weet is de gewoonte van sommigen om de krant te gaan lezen op hun huizeken een ingeprent overblijfsel uit die tijd. Want toen kon je eerst lezen wat er stond vooraleer het voor andere doeleinden te gebruiken.

Previous

De gracht

Next

Hoy

3 Comments

 1. daarom zei ons moemoe altijd dat ze een slim gat had..

 2. Mske,even goeie morgen komen zeggen!Ja gisteren waren er serieuze problemen met internet. Ik was het postje aan het maken van de kachel op school en opeens was alles weg ,tedoeme!’k had het natuurlijk nog niet opgeslagen ,ben daarna wel voorzichtiger geweest en af en toe heb ik het wel opgeslagen. Met de chat van het zelfde .Ik was even aan het kletsen met de kleinkinderen en floep alles weg,enfin kort gezegd het was een sh****t dag op internet en deze morgen was het nog van hetzelfde :blogs niet te bereiken!!
  Ik zie dat er hier leeswerk is maar daarvoor kom ik na de middag terug.

  Dat Wc papier .Ik heb dat nog geweten bij mijn grootmoeder : eerst krantenpapier en de letters hingen dan aan je achterste,hahaha en later telefoonboeken papier en dat was véél te glad om goed te kuisen,hihi!

 3. SLOEF GOEDE MIDDAG
  IN DIE TIJD
  WAS HET OOK
  VAN RECHTENDOOR
  W.C. BUITEN
  EN GEWOON
  EEN PUT
  EN GINGEN WE
  VISSEN EN HET
  MOEST ZONODIG
  DAN WAS HET
  GRAS NOG VOOR
  IETS GOED
  HA JA MARTENS
  IS FEL VERMAGERD
  MAAR ZIJN MIET
  KENT HIJ AL
  JAREN EN MIET
  LIEP ALTIJD
  NAAST HEM
  MAAR DAT ZAL
  JE WEL WETEN
  GROETJES
  MICKEY

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: