Het vergeten nieuws

Het rommelde in de judowereld. Er was sprake van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie.

Als er één groep in dit land is, die misschien opgelucht kan zijn door de laatste verwikkelingen van lange vingers in de vetpot in Brussel, dan is het toch de judofederatie. Hun sport stond daardoor ineens niet meer als het negatieve hoofdpunt van alle kranten.

Ik begrijp dan ook niet waarom er steeds weer mannelijke trainers bij jonge vrouwen worden aangeworven. Vrouwensport is niet van alle tijden, maar er zijn toch al genoeg atletes en andere vrouwen met voldoende kennis ter zake. Het is daarom niet gezegd dat daarmee alle uitwassen zouden geweerd worden, maar het zou de kans toch al verkleinen.

Over gescheiden wc’s, tot gendervriendelijke toe, palaberen ze wel, maar sport, waar lichamelijk contact soms nodig is, daar moet maar alles kunnen.

Ik ga niet zeggen dat er geen vrouwelijke trainers zijn, ik weet het niet. Maar op het hoogste niveau is in deze mannenwereld nog steeds alles voor mannen voorbehouden.

En of het nu vetpotten zijn, jonge meisjes, jonge jongens, vrouwen, … ze moeten dringend leren hun fikken thuis te houden.


Saltooo

4 gedachten over “Het vergeten nieuws

    • Het enige wat ze doen is commissies in het leven roepen die het allemaal eens gaan uitpluizen.

      Dan weten ze weer wie ze kunnen betalen.

  1. Vooral die laatste zin: ze moeten dringend leren hun fikken thuis te houden! En die opvoeding moeten ze van thuis meekrijgen.

Wat denkte daarvan?