Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van zacht tot keihard

Als je zo eens in een auto zit op een ogenblik dat je er anders niet in zit, kan je aangenaam verrast worden. Onaangenaam ook, ook als je naar ’t nieuws luistert en er komt er daar weer ene leuteren, maar nu hebben we ’t daar niet over maar over de plezierige dingen.

Eerst zijn er de avonden waarop Slow en mske terug keren van Zoneke. Meestal zit mske dan te suffen in de auto. In den beginne was er dan zo een soort wereldmuziek, wel mooi, maar als je drie liedjes gehoord hebt, dan weet je ’t wel. Daarna begonnen ze met filmmuziek en dan mag één of andere BV zijn favoriete muziekskes naar voor brengen. Vorige week ergens, ze had de naam Bart De Pauw wel al horen vallen, maar BV’s interesseren haar niet, zodoende had ze daar geen aandacht aan gegeven, maar toen werd haar aandacht ineens getrokken door een zalig stukske muziek. Bart De pauw heeft een goede smaak. Eigenlijk niet zo verwonderlijk, maar het weze gezegd da mske niet zo hoog oploopt met de meeste BV’s tot blijkt dat ze toch wat in hun mars hebben. mske persoonlijke favoriet uit zijn muziekkeuze is “You’re so cool” uit de film “True Romance”, een erg lief muziekske.

Vorige zaterdag was het weer zover. In de namiddag zit mske natuurlijk niet te suffen in de auto maar zit ze te dagdromen of naar buiten te staren, of ze doet een klappeke met Slow. En ineens hoort ze wat. Geen muziekske, maar iemand -we weten niet wie, mske was er met haar gedachten niet bij- vertelde dat iemand anders -ook dat weten we niet omwille van zwevende gedachten- een liedje heeft opgenomen, iemand die van beroep airhostess is en nu gaan ze dat liedje draaien op elke vlucht waar ze hostessed. Het liedje volgde.  “Verdorie” zei mske “het origineel is beter”. En toen zaten ze te gissen van wie dat origineel toch weer was. Daar gaan we het uiteindelijk niet over hebben, maar ze hebben wel met hun beidjes zitten luisteren naar een programma met muziek van muzikanten van eigen bodem en daar zitten verdorie toch wel serieuze kleppers tussen als je ’t goed nagaat. Ook hier had mske een persoonlijke favoriet en die is iets minder lief en die zit tussen “Lena Lena” van “Twee Belgen”, “Zanna” van Anna Domino en Luc Van Acker en “I can’t live in a living-room” van Red Zebra.

Meer in de auto zitten? Of meer aandacht aan de radio geven?

Previous

Tongbrekers

Next

Haar mannetje staan

3 Comments

 1. Is dat niet van Will Tura ???Ik weet het niet…
  Heel fijne donderdagavond nog
  Groetjes

 2. ms

  Neen, neen, het was de zangeres die echt het beroep van airhostess uitoefent.

  En ze heeft een cover gemaakt van Zanna, maar veel trager dan het origineel.

  Misschien niet slecht, maar als ’t origineel beter is, zie ik niet in waarom ze nog een cover moeten maken.

  Nja …

 3. Jurgen

  Hallo ms’je : ken geen liedje van deze zangeres maar ik las deze week het artikel in de krant, het betreft de groep “Sweet Coffee”.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: