Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het Gouden Kruispunt

De winkels van het Gouden Kruispunt liggen aan twee kanten van de grote baan van Tienen naar Aarschot net aan het kruispunt met de grote baan van Leuven naar Diest. Het stuk dat wij de linkerkant noemen was er het eerst en daar is de parking het grootst. De winkels aan de rechterkant kwamen er later één voor één bij en blijkbaar is er een soort ingebakkenheid dat maakt dat iedereen op die grotere parking links wil staan. Slow en mske dus niet. De parking rechts is voor hen in elk opzicht beter. Daar staan minder auto’s, al gaan ze er nooit henen als er veel volk is, maar ook stoppen ze er enkel als ze onderweg zijn naar Zoneke zodat ze bij het verlaten van de parking naar rechts kunnen invoegen.

Dat het daar gevaarlijk is, is zwak uitgedrukt.

Het eerste voorval dateert van een twaalftal jaren terug. We hadden het er trouwens al over.

Een paar maanden terug reden Slow en mske gewoon naar Zoneke, ze moesten niet op het Gouden Kruispunt zijn maar ze stopten aan het zebrapad om enkele voetgangers te laten oversteken, als daar plots -als een boosaardig monster- een auto achter hen komt aan gevlogen en de stilstaande XM wil voorbijrijden op de middenstrook. Een paar minuten gepiep, geknars, hartkloppingen en ongeloof over zoveel arrogantie later reden Slow en mske door met nog steeds bonkend hart en bonkend hoofd.

Deze week terug. Slow en mske wilden naar één van de winkels aan de linkerkant, parkeerden aan de rechterkant en staken het zebrapad over of tenminste, dat wilden ze. Eerst werd dat verhinderd door een vrachtwagen die in de file tot aan het rond punt stond en die wou verhinderen dat een onverlaat van die parking nog voor hem op de rijbaan zou komen en daardoor het zebrapad versperde. Daarna begon Slow over te steken, dank zij de galante bestuurder die stopte om hen door te laten, waarop mske in haar ooghoek de onverlaat -als een boosaardig monster- achter de wachtende auto het middenvak zag kiezen. “Slow” begon ze, maar Slow had hem ook gezien.

Het zal daar ook moeten duren tot er slachtoffers vallen zeker …

Previous

Het schaap in de schuif

Next

Nota voor een eventuele nieuwe kapper

1 Comment

  1. Voetgangers zijn voor vele chauffeurs opgejaagd wild! Vooral op zo’n ronde punten zie je dingen die je niet voor mogelijk houdt. De fietsers mogen er op een rood pad rondrijden en toch zie je chauffeurs hen bijna van hun fiets rijden . Een van de voorbije dagen heb ik echt mijn hart vastgehouden. Op zo’n rond punt was er een chauffeur die nog het middel zag om mij voorbij te rijden om een afslag verder op dit rond punt bruusk naar rechts af te slaan . Was er op dat moment een fietser geweest dan keek die nu vanuit de hemel neer op dit kruispunt.
    En dichtbij onze woning is er op de grote baan een vreselijk gevaarlijk kruispunt. Als het groen is mogen niet alleen auto’s maar ook fietsers en voetgangers oversteken . Er zijn dan auto’s die niet rechtdoor moeten maar links of rechts willen afslaan. Gegarandeerd moet je als fietser of voetganger een trapje door geven of een stapje sneller gaan om niet weggemaaid te worden!
    Maar kom laat ik je toch een zonnige dag toewensen met een zonnetje en blauwe hemel zoals ik die op het ogenblik zie!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d