Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maatstaf

Er was een tijd dat va zich ergerde omdat er in de school van Broer nogal anti-Amerikaans werd gesproken. We spreken hier over de periode van de koude oorlog. Dus was anti-Amerikaans wel pro-Russisch al werd dat toen communistische praat genoemd.

Ondertussen zijn we vele jaren verder en is de tendens helemaal veranderd. Of dat goed is of niet … er zijn nu eenmaal bepaalde dingen die wij niet op het net gaan zetten gewoon omdat ze niet passen in het imago van ons blog. Dat we het niet over serieuze dingen willen hebben, wil niet zeggen dat we er niet bij stilstaan.

Wat valt ons nu echter op? Jawel, we gaan het over Barack Obama hebben. Het valt ons op dat mske, die nochtans goeie ogen heeft, geen zwarte man ziet als ze Obama ziet. Een beetje gekleurd dat wel. Typisch in die -niet al te propere- historie is wel dat al het blank bloed weggecijferd werd als je ook maar één kleurling tussen je voorouders had – en blijkbaar is dat nog zo.

Maar wat leest mske nu? Prietpraat natuurlijk, maar het is een beetje ergerlijk, zoals de één of ander lolligaard die gaat vertellen dat de weg nu open is voor een zwarte paus. Pardon? Wat is dat nu voor zever? Die weg was al lang open. Er zijn zwarte kardinalen. Daarvoor moesten ze niet op de Amerikanen wachten. Of hebben ze een betere kandidaat dan Joseph Alois Ratzinger niet verkozen omwille van zijn kleur?

Nog erger! Als Barack Obama president van Amerika kan worden, kan James Bond zwart zijn. Hum! Dat vinden wij nu eens echt racistische praat zie! De kern van de zaak is dat James Bond een blanke, Engelse vrouwenloper is. Als ze een film willen maken met een donkerkleurige geheimagent, dan doen ze dat toch gewoon, maar dan moeten ze hem niet James Bond noemen.

En wat die verafgoding van die nieuwe president aangaat, daar doet mske niet aan mee. Ze zal eerst wel -als naar goede gewoonte- de kat uit de boom kijken en als de man effectief iets kan veranderen, dan pas zal ze zeggen dat hij een goed president is, maar dat heeft dan te zien met andere capaciteiten dan de kleur van zijn huid.

Previous

Nota voor een eventuele nieuwe kapper

Next

Foto op het blog

6 Comments

 1. onbegrijpelijke

  Hey,
  awel,je denkt juist goed na!! Dat zou inderdaad een oplossing zijn die aangeleerd kan worden.

  Onbegrijpelijke

 2. onbegrijpelijke

  Ja ,al die hoepsasa rond kleurtjes he…Misschien moeten ze dat liedje van Isabella A. maar eens terug wat meer laten horen .In ieder geval de bekrompen mens die hier niet kan achterstaan zal zeker van zich laten horen.Ping pongen zal er zeker gedaan worden .Zoals je zegt,de kat uit de boom kijken!! Die heb je trouwens ook in wit of zwart en gestreept en gevlekt.Zouden die onder elkaar ook zoveel miauwen over…?

 3. Bart

  lap sé.. ze heeft weer overschot van gelijk… straks beginnen ze nog over een zwarte Sinterklaas met Witte Pieten.. waar gaat het heen.. waar gaat het heen…

 4. Over geloof, politiek en rassen laat ik me niet te veel uit. Iedereen heeft daar zijn eigen gedacht over en beter onodige ruzzies uit te lokken hé.
  Het is weer een ergerlijke dag met Skynet.
  Groetjes MS’ke

 5. ridder

  TITEL: afvraagingsken
  zou er bij de verkiezing van een zwarte paus…dan ook zwarte rook uit de ‘bewuste’ schoorsteen komen.
  koenie kiplekker, die wel vindt dat ‘hij’ hoop de wereld inslingert en dat is in deze tijden op zich al opmerkelijk,groet.

 6. Heel fijne maandagavond
  Groetjes

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: