Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Newcastle of Calais?

De twee eerste keren dat we naar Schotland gingen namen we de ferry van Calais naar Dover. We planden enkele tussenstops om de reis aangenaam te houden. Natuurlijk viel er bij die tussenstops ook wel altijd wat te zien en/of te beleven.

De tweede keer begon het, ik ging me schuldig voelen. Wat voor ons vakantie was -dus eigenlijk een teken van luxe- was voor de vele migranten, die in Calais rond hingen, van levensbelang.

Ik wou Calais vermijden en dat ging er niet om dat ik mijn kop in het zand wou steken want ik weet ook heel goed dat ze niet echt allemaal uit noodzaak het kanaal willen oversteken.

Aangezien we één week Arran te weinig vonden, wilden we daar twee weken van maken en ik ging even uitrekenen. Wat bleek? De ferry van IJmuiden naar Newcastle was duur, maar hij kwam niet duurder uit dan de oversteek van Calais naar Dover met alle tussenstops en het tanken. De beslissing was snel genomen.

Vorig jaar vonden we dat een luxe.

Dit jaar, bizar maar waar, gingen we de tussenstops missen. We vonden het te veel geld voor twee nachten. Geld dat we even goed konden besteden aan een paar interessante tussenstops onderweg. Ik wou weer meer zien, dus haalden we ons lijstje van de eerste jaren terug te voorschijn. Eigenlijk moesten we dat opnieuw opstellen. Er zijn een paar plaatsen waar we terug naartoe willen en er zijn de plaatsen die we wilden zien maar nog niet deden.

Volgend jaar gaan we waarschijnlijk terug via Calais en Dover maar dan van hieruit te vertrekken en niet de avond ervoor al naar Calais afreizen, iets wat we de twee eerste jaren wél deden. Er zijn te veel verhalen over agressief gedrag onderweg naar en in Calais.

Previous

Midges

Next

Vriendelijk of affront

10 Comments

 1. Als je via Calais gaat, hoeveel km leg je dan ongeveer af?

 2. Dat lijkt me dan een heel stuk verder rijden door Engeland als je via Calais gaat…

  • ms

   Dat ís een heel stuk verder rijden door Engeland. Maar van hier naar IJmuiden valt weg (vervangen door van hier naar Calais) en Newcastle-Ardrossan moeten we dan ook niet doen.

   • Ja klopt, mijn dochter en haar vriend zijn net terug van Schotland. Ze reden ook over Calais en vonden het een mooie tocht waarbij ze veel moois in Engeland konden bezichtigen.

    • ms

     En dat mis je als je die rechtstreeks boot neemt. En dat vonden wij nu weer een gemis. We hadden een verlanglijstje van plaatsen die we wilden zien zonder er meerdere dagen te blijven.

     We waren in de Dales en daar zou ik nog wel eens een weekje willen plannen, maar dat kan nog een pozeke duren. Momenteel vind ik het al jammer dat we ook in 2018 niet het uiterste noorden aandoen.

     Dat kan er misschien nog van komen als één van onze andere voorkeuren uitvalt.

 3. Al gedacht aan Hoek van Holland-Hull? Of is dat er niet meer? Wij reisden zo indertjid naar Schotland (en logischer de Yorkshire Dales). Jàren onze vakantiebestemming geweest, met de kinderen.

  • ms

   Die vertrekt van Zeebrugge, voor het rijden in België zou het korter zijn, maar die boot kost evenveel als die van IJmuiden naar Newcastle en dan ben je nog maar in Hull.

   We hebben die optie wel bekeken maar voor ons komt die (momenteel) niet in aanmerking.

   Ik zou ooit ook graag eens naar de Dales gaan voor een langer verblijf, maar voorlopig blijft het Schotland. Daar hebben we nog maar een fractie van gezien.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: