Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Freddy Breck

Jaren zeventig, in de top 30 van de toenmalige BRT stonden met regelmaat Duitse schlagerzangers.

Nog jaren zeventig, in de markthalle van Overijse, de jaarlijkse druivenfeesten hebben veel succes. Indertijd stonden er nog tafeltjes en stoeltjes en had je de bier- en de wijnkant. De mensen die er kwamen, mogelijks kwamen die om de vedetten, maar merendeel kwam er om de sfeer. De markthalle zat dan ook afgeladen vol op de jaarlijks terugkerende avonden met Will Tura en Freddy Breck. Want sfeer maken dat konden zij wel beter dan Guske Lanciers.

Later, alles verwatert toch een keer, hoorde ze niets meer van Freddy Breck al kwam hij hier sporadisch nog eens ter sprake en las ze eens een halfslachtig artikeltje in de krant van een poos geleden.

Toen Slow het daarnet op het nieuws van twaalven hoorde, stond het nog niet in de krant.

In de foto’s die ze vindt op internet, vindt mske de Freddy Breck niet zoals ze hem ooit zag, dus geven we hier maar een foto van toen.

Previous

Cultuur

Next

Wij zijn de altijd wachtenden

3 Comments

 1. toemme toch,den freddy,das pure nostalgie,heb hem ook nog live gezien in blankenberge,op het prinsen bal denk ik,en naar ik vernomen heb heeft derrick ook het tijdige met het eeuwige verwisseld?
  grtjs…

 2. mske,toen ik het nieuws hoorde moest ik ook aan vroeger denken. We hebben toen die liedjes meegebruld en succes dat die man had!Maar op de beelden die ze van hem toonden op het nieuws herkende ik hem toch niet onmiddellijk terug zoals we hem vroeger kenden.BBrrr,hij is een jaartje jonger dan ik.

 3. ridder

  TITEL: bianca
  tijdens de topjaren van onze plaatselijke garnaalfeesten stond hij steevast bovenaan de affiche…heeft koenie van horen zeggen.
  koenie kiplekker,gelukkig van horen zeggen, groet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d