Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Flanking

“Brrr … koud!” zei ze en zette zich op een stoel voor het heteluchtkanon. Ze stak haar voeten vooruit, dichter bij de warmte.

Ik wou nog wat zeggen over haar blote enkels maar bedacht dat ze toch wel oud en wijs genoeg was om het zelf te weten.

Nu las ik toch deze week dat “flanking“, waarbij je met je enkels bloot in de winter moet/mag rondlopen, inderdaad een modeverschijnsel is.

En ik vroeg me af welke halvegare dat in putteke winter gelanceerd heeft. Maar ik vraag me nog meer af hoe je zo gek kan zijn om zulk een idiote mode te volgen.

Previous

Overwinteren

Next

Voilà

12 Comments

  1. Aha, dat heeft dus een naam! Ik zie de blote enkels in dit koude weer van vele pubers en ook mijn jonge collega. Ze willen erbij horen he… en daar hebben ze alles voor over. Ook koude enkels…

    • ms

      Bij wat willen ze horen?

      Nu ja, ze zullen zich zeker niet aantrekken wat een ouwerwetse ouw daarvan denkt, maar ik hoop voor hen dat ze het zich niet zullen beklagen eens zij een ouwerwetse ouw zullen zijn.

      • Ze willen gewoon graag allemaal gelijk zijn… bang om verstoten te worden als ze niet meedoen met de rest… Maar ook dat waait wel over. Het is eigen aan de jeugdigheid. Alhoewel ik mij meen te herinneren dat ik niet zo was. Nog steeds vind ik het vervelend als iemand hetzelfde als mij draagt. Ook doe ik niet mee aan mode die mij niet staat of die te onnozel is, zoals koude voeten in de winter.

        • ms

          Ik heb het altijd nogal oppervlakkig gevonden om op basis van wat een ander verwacht te gaan oordelen over iemands voorkomen.

          Misschien word je wel beter geaccepteerd als je je er wel om bekommert.

  2. Ehhh, ik loop altijd met blote voeten in de schoenen, niet om modieus te doen maar simpel omdat ik warme voeten heb.Soms tè warm.
    Sokken draag ik alleen als het hard vriest of sneeuwt, liever trek ik laarzen aan en laat de sokken uit.
    Wel zorg ik dat de broekspijpen ver over de schoenen hangen, dan valt het niet op.

    • ms

      Maar dat is het juist! Het gaat over hun enkels. Ze rollen hun broek op, dat stuk enkel is gewoon niet beschermd.

      Ik liep ook altijd blootsvoets in mijn schoenen (behalve in laarzen). Sedert dit jaar pas ben ik begonnen met -zij het dunne- sokken aan te trekken en dat is ook niet voor de kou. Maar ik rol(de) mijn broeken niet op.

      Verder hebben ze een sjaal aan waardoor ze eruit zien alsof ze klaarstaan voor een overwintering op Nova Zembla.

      Ik heb er niets over te zeggen, maar ik hoop voor hen dat ze nooit gaan lopen klagen over gewrichtspijnen in de enkels.

      • Je enkels vertonen voor de show. Tsss, het is me nog niet opgevallen.
        Misschien zijn ze het nieuwe seksobject. ??

        • ms

          Na dat voorval van het log ben ik het ook pas gaan opmerken dat het geen uitzonderlijk geval was.

          Dat kuddegevoel heb ik nooit gekend. Daarmee misschien dat ik zo een eenzaat (in ons geval eenzaat²) geval geworden ben.

  3. Hier worden allang geen modetrends meer gevolgd. Het zal aan de leeftijd liggen, maar zelfs op jonge leeftijd was ik allesbehalve trendgevoelig.

    • ms

      Ik heb daar nooit aan meegedaan. Ik had/heb er zelfs een hekel aan als ik iets deed/doe en men mij gaat na-apen. Al zijn er die zeggen dat dàt een compliment is.

  4. elsjeveth

    doe ik ongewild mee aan een modegril. Aangezien ik een bloedhekel heb aan sokken – altijd te warm voor mij – flank ik al jaren.

    • ms

      Ik heb het ook niet zo begrepen op sokken, maar draag nu wel dunne. Maar ik heb een hekel aan broeken die niet op mijn schoeisel vallen. Dan heb je namelijk “water in de kelder”.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén