Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De energiefactuur

Het elektriciteitsverbruik hier ten huize wordt nauwlettend in de gaten gehouden, zeker omdat wij -lees ik- vermoeden dat er ergens een echt gat zit. Daarom volgt Luc de elektriciteitsmeter op de voet.

Wij betalen namelijk onbetamelijk veel voor elektriciteit alleen en dan bedoel ik niet het veel dat anderen betalen maar het veel meer dan anderen betalen.

Elektriciens die we contacteren zeggen dat het niet kan dat er iemand mee snoept van onze teller, anderen zeggen dan weer dat ik paranoia ben en nog andere beweren dat we er eens dringend een elektricien moet bijhalen. En daarmee is de cirkel rond.

Groot was dan ook de vreugde toen Luc aankondigde dat de energiefactuur gaat dalen vanaf het volgend jaar … dat volgende week begint.

Hij ging dan ook zo snel als telt op het het bijgevoegde kaartje kijken om tot de verrassende vaststelling te komen dat dat in ons geval neerkomt op zegge en schrijve 1€, één hele euro op jaarbasis.

Wat een meevaller! Dat wordt een extraatje met oudjaar!

Previous

Op de agenda

Next

We schuiven nog wat

15 Comments

 1. 1 euro… dat is echt mazzel. Daar heb je wellicht een extra oliebolletje voor ?
  Wij zijn nog in verwachting van de rekening. Ben benieuwd wat het dit jaar wordt… De prijs van elektriciteit viel hier tot nu toe mee en de tarieven zijn gunstig volgens de kapitein. Ik geloof het graag… we zien wel. Hopelijk wordt het op zijn minst een zak oliebollen.

  • ms

   De rekening hebben we nog niet, we wisselen weer van leverancier.

   Dit is wat aangegeven staat op de verwachte daling per gemeente.

   Eén oliebolletje? Als het het Nederlandse formaat is, komen we er nog niet mee toe! Een smoutebol? Ik ken de prijzen van de smoutebollen momenteel niet (meer).

 2. Ik wil je niet ontmoedigen, maar energiespoken bestaan, hoor. 😉 1 euro, daar kun je je al aan optrekken. Nee, alle gekheid op een stokje, we betalen veel te veel voor die dingen.

 3. elsjeveth

  Wow dat wordt een extra vakantie inplannen 🙁

 4. Komt er niemand van het electriciteitsbedrijf zelf controleren?

  • ms

   Ze komen de meter opnemen. Soms vragen ze wel om dat zelf door te geven. Volgens hen kan er niet afgetapt worden vóór de meter omdat het dan niet op onze rekening zou komen.

   Dus wil niemand dat komen controleren. Soms krijg ik wel eens iemand aan de telefoon die zegt dat we dat kunnen laten nazien. Als ik effectief een afspraak wil maken vang ik bot.

 5. Eens afwachten en zien wat die factuur ons in 2018 zal brengen. Ik ben benieuwd.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: