Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles eens op een rijtje

Och, daar gaat het in feite allemaal niet over. En mske zelf heeft nooit die afkeer tegen zichzelf begrepen want als ze foto’s bekeek die tien jaar oud waren dan dacht ze van: “allé, zie dat was toch knap”. Het ging er alleen over dat mske nooit met zichzelf kon leven zoals ze er actueel uitzag. En ja, vanmorgen greep ze wat meer zomerse kleding en dacht ze van: “ik ga straks naar St. Truiden om parfum”. Tja …

Maar het echte probleem ligt niet daar, het echte probleem is dat mske moe is. Gewoon af.

Vier jaar geleden krijgt Ex midlife crisis in een extreme vorm. Een huwelijk van 27 jaar om zeep, want psychologen kunnen zeggen dat dat te lijmen is, mskes beweren van niet. Kunstmatig in leven houden, ja, maar écht … néén! En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken. Daar zijn we relatief zeker van.

En dan koopt ze een huis en een klant weigert een factuur van 4.000€ te betalen. Okee, okee, het is in orde gekomen maar via gerecht en advocaten. Tof begin voor dat huis en die badkamer en die CV. Die badkamer is er maar is nooit geplaatst, mede dank zij de installateur die hen in de steek liet. En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken, daar zijn we relatief zeker van.

Slow kende een zware scheiding. Er wordt van alles uitgesproken via het vredegerecht, maar SS houdt zich daar niet aan want dat is niet bindend dus pikt ze de auto van Slow in en betaalt ze geen rotte knop van de openstaande rekeningen. Slow mag die ook niet betalen van de advocaat maar druppelsgewijs valt het leger der incassobureau’s aan … waar? Juist ja! En de advocaat bespreekt met de advocaat van tegenpartij dat Slow alle rekeningen zal betalen en geen alimentatie want dat ze dat gaan verrekenen bij de verrekening. En bij de verrekening? Awel simpel … Madam Hare Smeerlappigheid verdwijnt! En haar adres is beschermd door de wet op de privacy. Zelfs de belastingen krijgen dat adres niet. En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken, daar zijn we relatief zeker van.

Ondertussen krijgt mske last van “het ding” en jà we weten het, als dat bij mske is, is dat haar eigen schuld, of doet ze dat zichzelf aan of weet ik veel, maar uiteindelijk heeft mske acht maanden aan één stuk door gebloed! Dokter Gyn vond de reden niet, noch de oplossing. En ja, die zei dat dat mskes schuld was omdat ze daar te veel mee in haar hoofd zat. Ten eerste was dat niet haar hoofd en ten tweede is mske niet het soort vrouw dat opstaat en denkt van: “en vandaag gaan we eens lekker bloeden”. Integendeel. En meneer Gyn stopte haar hormonen toe en toen die niet werkten moest ze dubbele portie nemen en mske zwol op. We zeggen niet hoeveel. Maar dag na dag stond mske op, sukkelde naar beneden, zette zich op haar stoel en maakte dossiers, sukkelde naar boven en ging slapen. Acht maanden! En er zullen misschien nog wel mensen zijn die dat meemaken, maar daar zijn we al zo zeker niet meer van.

En mske kreeg een afrekening van haar belastingen maar die wilden niet wachten omdat ze die van Slow mee hielp betalen, néén, want: “u heeft met Slow niks te zien madam”. Waarom dan wel als het over zijn rekeningen betalen gaat, want dan dreigden ze uiteindelijk met het opmaken van een inventaris van mskes goederen? Of zoals met de verrekening van de belastingen van mske en Ex, het laatste jaar? Er werd terug getrokken omdat mske minder gewerkt had dat jaar. Ze was het beu om van 08.00 tot 22.00 ’s avonds dossiers te maken en ging over op halve speed. Ex was boos, maar ze trokken terug. 3.179 € trokken ze terug. En de belastingen? Wel die beslisten dat Ex er 3.000€ kreeg en mske de rest. Logisch? Wat is er dan logisch aan dat Slow de rekening van de belastingen toegestuurd krijgt van na zijn feitelijke scheiding omdat ze Hare Krapuligheid niet kunnen of mogen vinden? Gemeenschap van goederen wil telkens iets anders zeggen navenant van wie de begunstigde of de betaler is. Och ja, mske gaf de centjes die ze bijeen had voor de plaatsing van de badkamer nog maar eens af. En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken, daar zijn we relatief zeker van.

En dan komt het erge daar nog bij; daarover geen commentaar. Of toch! De mensen zeggen dat het niks is. En dan steigert mske. Het is niet niks, het is alleen maar geneesbaar. En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken, daar zijn we relatief zeker van.

Maar nu? Blijkbaar zitten ze bijna op de hoek met het betalen van al Slow’s rekeningen en ziet de toekomst er rooskleurig uit … denk je? Madam duikt op en eist de alimentatie op, in één keer! En dat fonds? Die accepteren haar mondeling gezegde dat ze meerdere keren naar dat geld gevraagd heeft, terwijl Slow en mske papieren en papieren en papieren hebben van een advocaat waarin staat dat hij van tegenpartij geen antwoord mocht ontvangen. Verdomme, voor zulke prulbrieven hebben ze ook nog veel betaald. Maar nu wil dat fonds mskes inkomsten kennen en daar steigert mske, want zij is nooit met dat mens getrouwd geweest. En er zullen nog wel mensen zijn die dat meemaken, daar zijn we relatief zeker van.

Maar alles bijeen? Heeft dat nog iemand meegemaakt? En dan is mske bijna de helft van dat overgewicht kwijt, bijna de helft als het erge voorvalt, een maand stilstand op gebied van gewicht. En dan beslist ze eindelijk eens een vrij weekend in te lassen en dan kleedt ze zich wat anders en dan … En ze is niet naar St. Truiden geweest om parfum. Waarom ook? Ze heeft al alles opgegeven, ook de schoonheidsspecialiste om toch maar zo snel mogelijk uit deze situatie te geraken en nu zit ze er weer tot over haar oren in. En dan lees je mensen die durven beweren dat je niet materialistisch mag zijn. Dat ze eerst eens door zo een situatie worstelen en dan willen we die nog wel eens horen spreken.

Is dat alles? Neen, verdomd, dat is nog niet alles! Maar zie hoe lang dat dat hier al is.

Previous

Bweuk!

Next

200€

3 Comments

 1. 22-04-2006, 17:33:17
  miljaarde mske!!
  wat gij al meemaakt! Je zou voor minder onnozel worden. Sorry dat ik dat zo zeg, maar ’t is een manier van spreken, neem het zeker niet letterlijk. Je kan daar maar 1 conclusie uit trekken: de wetten zijn er voor de smeerlappen; maar laat je niet klein krijgen, je houd het nu al zolang vol, ooit komt loontje om z’n boontje!!
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  22-04-2006, 21:00:10
  begrepen
  ‘baldadig’ zei je vroeger,wel bij het lezen zou je het effectief worden ,als je het dan nog eens zelf allemaal meemaakt dan mag er gerust naar ‘zwaardere’ termen gegrepen worden.
  grote groet.

  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

 2. gettie

  maar mske toch!!
  Het zou een scenario van een tearjerker van een Hollywoodfilm kunnen zijn !!Veel handgeklap en een nominatie voor een oscar!
  Hopelijk heb je ondertussen die oscar gekregen en staat die te pronken in jullie leven.
  Ik moet nog veel bijlezen en ik verneem het wel wanneer ik in het heden beland ben.
  Ik vermoed en hoop dat je al de registers hebt open getrokken en aan de juiste boom hebt kunnen schudden en dat de oogst groot is geweest.Dat verdien je toch hé en Slow en de poezenfamilie ook natuurlijk.
  Ik zal het wel lezen binnenkort.
  Groetjes,
  Gettie

 3. ms

  Het is nooit echt goed gekomen, alleen klappen we er niet meer over omdat we met onrecht leerden leven.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: