Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vliegerke

Het vliegerke stond hier in de oorspronkelijke glazen kast. Al jaren stond het daar. En nu wou ik het in de nieuwe antieke kast. Het verhuisde, maar het resultaat was niet wat ik ervan verwachte. Ik zou het wel een schap hoger zetten. Ik pakte het op en het voetstukje kwam los.

Het stamt uit een lang vervlogen periode, in een tijd dat ik voor mijn trouwen aangaf liever geen TV te kopen omdat ik dat ding zo grondig gaan haten was omdat het ons tot zwijgzame ongewillige toeschouwers had veroordeeld.

De avonden van het jonggetrouwd zijn werden gevuld met lezen, radio luisteren, kaarten en een paar maquettes maken. Het vliegerke zag het levenslicht ergens in de laatste maanden van 1975.

Het heeft alle stormen getrotseerd, meerdere verhuizingen meegemaakt en nooit heeft iemand geopperd op het oude prul maar weg te doen.

Nu dus nog niet. Ik heb het geplakt met secondelijm want andere lukte te niet omwille van een te lang vereiste druktijd op een smal steuntje.

Waarom? Was ik er aan gehecht? Niet bepaald. Even dacht ik het in de vuilbak te kiepen. Maar omdat ik de lijm toch had en omdat het toch al zo lang meegaat, vond ik dat het misschien het herstellen wel waard is.

Het staat terug in de oorspronkelijke glazen kast.

Of ik er nog met de plumeau over durf? Dat is nog zeer de vraag.

Previous

In gezelschap

Next

De witte keukentafel

10 Comments

  1. In een meubelwinkel zag ik ooit zo’n groot exemplaar. Heel decoratief.

    • ms

      Dat zijn ze ook wel, als ze in je interieur passen, maar dit exemplaar is nogal klein en eerder prullerig.

      Wat ik ook wel mooi vind zijn die maquettes van zeilschepen, weeral om te bekijken.

      • Die vlieger met vliegenier kostte rond de 500 euro als ik me niet vergis.?

        • ms

          Oesj, dat is wel een waardevol stuk. Ik heb er nooit op gelet, moet ik zeggen.

          De laatste stapte ik niet in decoratiewinkels binnen. Nu kijk ik wel terug meer uit naar mooie stukken en gaan die welke er nog staan en die ik beu ben naar de rommelmarkt;

  2. Als het in een glazen kast staat zal het niet veel stof vangen. Dan is even blazen misschien al genoeg. ☺

  3. elsjeveth

    wat een beeldschoon viegerke, stof of geen stof doe het nooit weg, je gaat er spijt van krijgen. alleen de nostalgie die erom heen hangt is het bewaren waard.

    • ms

      Zoals je eigenlijk kan zien ontbreekt er al een steuntje van de vleugel, waarschijnlijk ooit in de plumeau blijven hangen.

  4. Ik zou het ook niet weg gooien. Er hangen teveel herinneringen aan vast. Tenminste dat vermoed ik.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén