Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pof poffer poffertje

Soms dwalen we zo nog eens in de oudere postjes op ons blog en dan merk je soms dingen op zoals het feit dat we bij dit verhaaltje nooit uitlegden waarom Ella de link met de Efteling maakte.

In de zomer van 2007 waren ze, Amke en Ella, Slow en mske samen naar de Efteling geweest en daar had Ella voor de eerste keer poffertjes gegeten. Amke niet. Amke was op dat moment in een periode dat ze niks nieuw wou proeven.

Op de dag van de begrafenis van de ex-schoonvader gingen Slow en mske bij Amke en Ella en ze namen poffertjes uit de Colruyt mee. “Nu ga je toch proeven?” vroeg mske aan Amke die eerst wat weigerachtig maar uiteindelijk toestemde.

En vandaar kwam bij Ella die herinnering aan de Efteling, al noemde Ella die poffertjes anders. Ondertussen hebben de kindjes al wel meer poffertjes gegeten maar vorige week toen mske gewonnen brood begon te bakken vroeg Amke: “oma wanneer breng je nog eens poffertjes mee?”

Eigenlijk zou mske die liever eens zelf maken, maar blijkbaar heb je daar een speciale pan voor nodig. Een poffertjespan.

Previous

Val nu dood sé

Next

Tactische zet

2 Comments

  1. ja.. en die verkopen ze in Blokker.. zonder dank..

  2. ja tuurlijk! gewoon de blokker met misschien ook een plastic flesje erbij om het beslag makkelijk in de pan te gieten
    of nóg makkelijker http://www.koopmans.com/producten/koopmans-producten/pannenkoeken-en-poffertjes/shaker-poffertjesmix

    zie hoe gemakkelijk hihi
    http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/bakfilms/poffertjes/

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: