Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zoekfunctie voor een kattebelletje

Er was een tijd dat ik in de zoekfunctie van het blog, hier in de rechterkolom, slechts een woord diende in te tikken om het resultaat op een presenteerblaadje op mijn scherm te zien verschijnen.

De laatste tijd echter vind ik dat ik nogal dikwijls zeg -en schrijf- dat ik dacht het al over iets te hebben gehad maar het niet terug kan vinden. Ergens bij één van de updates -dat kan nu wel al een jaar of zo zijn- is dat beginnen slabakken.

Ik probeerde enkele plugins die me verzekerden dat ze veel beter waren dan de standaard WordPress zoekfunctie, maar dat is maar prietpraat. Er was er ene die een woord vond die de andere niet vonden, al vond die ene dan ook andere zaken niet, maar dat kan ik niet meer testen, ik ben dat woord vergeten. Dat krijg je als je alles maar op kattebelletjes kribbelt.

Dat er wel wat schortte blijkt nu, nu ik een mail krijg van Jetpack, die gaat als volgt:

Nieuw bij Jetpack: Verbeterde site-zoekacties

Grote, succesvolle sites als wizzewasjes.be kunnen de betrokkenheid van bezoekers verbeteren en de belasting van hun database verminderen door een speciale zoekservice te gebruiken.

Voor slechts $ 29 per maand kun je de zoekfunctie van je site verbeteren met de volledig geïntegreerde zoekfunctie van Jetpack zonder advertenties.
• Snelle, nauwkeurige zoekresultaten, volledig geïntegreerd in je WordPress-thema.
• Een betrouwbare zoekservice die bewezen resultaten levert voor miljoenen zoekopdrachten door miljoenen berichten.
• Realtime indexeren van wijzigingen aan je content.
• Een sidebar-widget waarmee bezoekers hun zoekopdrachten kunnen filteren op tags, categorieën, datums en meer.
• Ondersteuning voor alle talen en aangepaste analyse voor 29 talen.

En hij wordt al gebruikt door een aantal van de populairste sites, zoals CNN en Time Magazine. Bekijk meer informatie over wat deze functie voor jou kan betekenen.

Grote, succesvolle sites als wizzewasjes.be? Hallo? Slijmballen … alhoewel, er zit wel degelijk een grein van waarheid in als je de concurrentie bekijkt.

Jaja, echt waar, we kunnen ons echt wel meten met CNN en Time Magazine.

Voor diegenen die niet weten dat ik soms met graagte wat overdrijf zal ik dat nu maar even vermelden. Voor diegenen die niet weten dat dat mijn manier is om ergens om te lachen, zij wezen bij deze op de hoogte gebracht.

Voor ‘slechts $29’ per maand kan ik iets kopen dat ik vroeger gratis had. Grote succesvolle sites kunnen zich dat gemakkelijk permitteren …

Ik zal nog wel een paar gratis plugins uittesten … als ik dat testwoord nu maar kon terug vinden …

Previous

Een mens is een raar wezen

Next

Kiekevel op skilatten

6 Comments

 1. Mocht je er een gratis vinden, het interesseert me ook wel, maar ik ga er ook niet voor betalen.

  • ms

   Er is natuurlijk een mogelijke oorzaak. Dit blog is waarschijnlijk te groot om gemakkelijk in te zoeken, het is dan ook al bijna 15 jaar (minimum) dagelijks voorzien van nieuwe postjes.

   Gisteren had ik er ene die veelbelovend was met opmaak van index, maar die was te zwaar. De dagelijkse automatische backup kon niet doorgaan of ik moest extra ruimte aanvragen bij mijn provider. Dat is ook betalen.

   Nu heb ik er weer ene waar een index moet voor gemaakt worden en nu moet ik op de automatische backup wachten.

   Maar dan moet ik nog kijken of hij wél vindt wat de anderen niet vinden en zoals gezegd, moet ik eerst gaan zoeken wàt ik wou zoeken.

  • ms

   Ik ga het nu -direct, stante pede- niet zitten uittesten, maar ik heb wel al voor dit hier de gezochte maar niet gevonden verwijzing gevonden.

   Afwachten en vingers kruisen … En de backup afwachten.

   ?

 2. Het gaat mij boven de gratis pet. Dan blijf ik liever klein. 🙂

  • ms

   Bij CNN en Time Magazine ga ik ook niet zoeken, enkel op Wizzewasjes. En als ik het daar al niet kan vinden … Misschien dàcht ik maar dat ik er over schreef of zou ik een andere zoekterm moeten ingeven …

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: