Er lopen toch veel gestoorden rond sé. Als je dat zo leest … heel veel. Het drama van Dendermonde was nog niet dramatisch genoeg en toch lezen we in de gazet over één of andere die zich interessant wil maken en efkes zijn eigen in de belangstelling wil zetten. Die gaat dan efkes een dreigtelefoontje plegen dat hij kinderen gaat vermoorden.

De nodige instanties nemen dat serieus en de beveiliging wordt opgedreven en ze hebben hem op de kortste keren bij zijn lurven gevat.

Vanmorgen was het weer van dat. In Holland deze keer. “Paniek in school in Holland Weesp” zei Het Nieuwsblad.

De eerste keer hadden we de reacties op het artikel gelezen, maar hier staat het in het artikel zélf:

Politie en burgemeester verwerpen nu de kritiek dat ze overdreven gereageerd hebben en daardoor onnodig paniek hebben gezaaid in het welstellende Weesp.

Ze moesten het eens niet gedaan hebben! En er kwam toch iets van voort. Dan pas zou het kot te klein geweest zijn. Maar het antwoord staat ook al in het artikel:

“Bij dit soort dreigementen kunnen we geen risico nemen. We mogen ze niet serieus nemen”, zei Saskia Aupers, woordvoerster van de politie Gooi en Vechtstreek, na de arrestaties. “Maar of de dreiging groot of klein was, ze is nu in elk geval afgewend. En dat is te danken aan het feit dat we zo kort op de bal hebben gespeeld.”

mske is het soort ouder dat op zo een moment de kinderen thuis houdt. De politie doet zijn werk dan wel maar ze gaan niet specifiek naar dat ene kind omkijken waarvan zij later dan zou kunnen denken: “had ik hem/haar maar thuis gehouden”.

Het spreekwoord “de beste stuurlui staan aan wal” is een zwakke uitdrukking voor al die criticasters die blijkbaar op alles, maar dan ook op alles vitten.

En wat te denken van die kwiet die toegeeft de dreigbrief te hebben geschreven, terwijl dat toch zo niet is.

Allemaal te lang in de zon gelopen? Een slag van de molen gehad? Een vijs los? Van lotje getikt? Of gewoon aandachtzoekerij?