Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Drie sterren

mske heeft vandaag weer wat bijgeleerd. Eigenlijk niet bijgeleerd maar eer bevestiging gekregen van wat ze al wist.

Vanmorgen gingen ze dus nog enkele kilometers bijstappen op de geïmproviseerde band. Het was er druk. De tussenstand was nergens te horen of te zien te krijgen, wat mske deed vermoeden dat het slecht zat. Kwestie van de mensen niet te ontmoedigen hé!

En toen Perrongeluk moest optreden bleek dat echte bedriegtenboer te zijn. Die mannen mochten spelen terwijl er een trees, Helena genaamd, kwam zingen. Die had, volgens mske, het gedacht dat gans Landen één grote kleuterklas was. “Zijn wij er klaar voor?” bij elk liedje, steeds gevolgd dat ze het niet hoorde. Wanneer, oh wanneer gaan ze eens iemand zonder hoorproblemen van voor op zo een podium zetten, dat gedoe is zo afgezaagd. Och ja, het mens heeft niet al te lang gezongen want ze werd afgelost door Mr. Origineel himself:

Wij zijn de mannen die de gas doen branden!
Waar?
In Landen!

Goh! Wat een sublieme vondst! (Hoor je de sarcastische ondertoon in dit statement?)

Hoeveel keer hij oefende om een gans voetbalveld stil te krijgen en dan te laten uitbarsten in een gebrul … tot hij zei dat het telkens gefilmd werd, want jà … ze moesten televisie maken ook. Spontaan! Vooral heel spontaan.

We gaan hier gen volledig verslag geven, dat zou te negatief klinken en we gaan vooral niet verder in op de platte nonsens.

Het hindernissenparcours leverde een ster op, de klimmuur leverde een ster op en de fruitsla leverde een ster op. Quad na quad na quad met aanhangwagens afgeladen vol fruitsla zijn daar gepasseerd, niet alleen was er voor iedereen, neen iedereen kreeg 2à3 porties, wat mske liet bedenken dat het pover gesteld moest zijn met de vereiste 12.000.

De tocht rond de wereld werd niks. Ze haalden meer dan 28.000 kilometers en toen mske dat hoorde begon haar teller te gaan en ze besefte dat het nooit haalbaar was geweest. Maandag de opdracht gekregen. In het beste geval 50 loopbanden geleverd op dinsdag, dan bleven er 5 dagen om die 40.000km te doen. Dat wil zeggen dat er per loopband per dag 160km moest afgelegd worden. mske weet niet hoeveel km een ervaren loper kan doen en hoe snel hij die kan doen, maar het was gewoon niet haalbaar.

En die 12.000 aerobic’ers? Och … blijkbaar was het wel doenbaar geweest buiten de vakantie. Er waren er 9.622.

Besluit? Onze mening over Sergio is alleen maar bevestigd en na morgen wil mske maanden tijd om af te kicken. Geena Lisa daarentegen is een paar trappen omhoog in mskes achting. Die had tenminste geen nepredenen nodig om iets niet te doen. mske denkt dat ze het ganse hindernissenparcours afgelegd heeft en ze is ook nog op die klimmuur geklefferd, terwijl de grote blaffer enkel de schuifaf af ging. Een helling belegd met plastic, met bruine zeep ingesmeerd en daar de lans van de brandweer op. Maar … hij ging niet alleen, hij moest twee dames hebben om hem te vergezellen of hij deed het niet.

De uitspraak: “we hebben ons een ganse week geamuseerd vandaag” zal wel typisch zijn voor dit soort programma zeker.

Previous

mske en The Proclaimers

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 16-07-2006, 00:18:17
  )))
  in het kort gezegd: TV is nep…..bah!
  slaap lekker en droom niet van diene witten bosaap
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  16-07-2006, 01:12:17
  “Helena”
  Ik heb ze nog niet horen zingen, ik weet wel dat ze eens meegedaan heeft aan een liedjessprograma (weet niet meer welk) want ik heb daar niet naar gekeken. Het was iets met stemmen via sms, en toen hing onze gemeenten vol affiches van haar met foto om te smssen.
  En zo weet ik dat die “Helena ” van bij ons is.
  http://liliwens.skynetblogs.be
  liliwens

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: