Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Met de n, de n van msken

Nog even over die “n” die mskes familie altijd achter haar naam zet. mskes grootmoeder is daarmee begonnen. En toen … toen zegden ze het allemaal. Door het verkleinwoord en het sappig dialect komt de klemtoon van de naam helemaal anders te liggen. Moe vond dat maar belachelijk klinken en vertelde de ganse familie dat mske daar niet van hield. Maar die hebben daar vierkant hun voeten aan geveegd en op deze leeftijd is mske voor haar familie nog altijd msken.

Slow begreep niet goed, hoe va direct kon door gehad hebben over wie de dochter van V het had gehad, aangezien er veel mensen zijn die zo heten, maar die manier van uitspreken maakt die naam zo uniek dat er maar één msken is.

Previous

Vraagstuk

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

  1. 31-08-2006, 18:00:27
    ***
    Ik kom je een vriendelijke groet brengen en nu nog de krappen kuisen. Mijn zusje zei hug tegen rug )
    http://emmy.skynetblogs.be
    emmy

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: