Nadat enkele maanden terug het stadsbestuur de rekening van de drank op een bepaalde receptie voor hun rekening nam, las Slow deze week dat het stadsbestuur ter ere van het Venusfeest aan iedere aanwezige enkele drankbonnen wou geven, dit om de opkomst te stimuleren.

Het begon al niet al te best, want net toen Slow en mske de deur hier achter zich dichttrokken, rommelde het wat verder. Het aangekondigde onweer dreigde en kon elk moment losbarsten. De onweerkanonnen kwamen in actie. Slow en mske namen een paraplu mee.

Ter plaatse bleek dat echter niet nodig want er waren tenten opgesteld. Drankbonnen? Drie per persoon astemblieft! Als je cola drinkt is dat iets van niks, maar als ze uitgaan drinken Slow en mske wel iets zwaarder en dan heeft mske met drie krieken wel méér dan genoeg.

Eerst was er een groep die Vlaamse schlagers zong, maar daarna kwam Clearwater. Die zouden liedjes brengen van CCR. Toen de stemming er wat in kwam met de schlagers, stopten die en werd er daar van voor op dat podium verhuisd. Ondertussen kreeg mske het wat frisjes, ze had dan wel een paraplu maar noch een zjelee noch een pull bij.

Bij het eerste liedje dat ze speelden, de muziek zat goed, hoorde je al dat er wat schortte aan de stem van de zanger. Die stopte na drie woorden, liep naar de mixtafel van de geluidstechnicus en frutselde wat aan een knoppeke van een kaske dat aan zijn gordel hing. Voor het tweede liedje zei hij dat hij hees was en dat ze de keus hadden tussen het concert afgelasten of hun best doen. Hij zong tien woorden en zei dat ze er mee stopten. Dat is nu eens vreed zijn best gedaan hé!

mske stond recht en vroeg of ze niet naar huis gingen. Nu niet dat het haar daar niet zinde, maar om daar kou zitten te krijgen, dat was er lichtekes over.

Ze heeft toch goed geslapen van die krieken. En ze bedenkt dat ze beter een pull rond haar schouders had geslagen dan een paraplu mee te nemen die ze niet nodig had al scheelde het maar een haartje.