Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Bodding

Er was een tijd dat mske bodding bakte en Zus en Zoneke niet konden wachten tot die koud was om te proeven.

Er kwam een tijd dat Zus en Zoneke hier niet meer woonden.

Waarom heeft de bodding dan nog de tijd niet om af te koelen?

Previous

Ik heb Slow!

Next

Ten gepaste tijde

5 Comments

  1. omdat die bodding nog altijd zo lekker is!!

    Jeetje terwijl ik even op vakantie was en naar een paar feestjes heb jij er lustig op los geschreven!Je pen heeft geen vakantie genomen ,dat ga ik nu eens allemaal lezen.

  2. omdat warme bodding met nog een krokant korstje dubbel lekker is…..

  3. omdat die wellicht nog altijd even lekker is…!
    Enne… wat is bij jullie ‘bodding’? Is het ‘podding’ zoals in ons dialect voor ‘pudding’ of is het een soort broodpudding?
    Ik ben benieuwd!
    groetjes
    Omake

  4. Pudding (al dan niet koud of warm) wordt hier in principe enkel gemaakt als Amke en Ella komen. Nu ging het over broodpudding.

    In onze GB liggen er soms zakken met oud brood en zo breng ik er soms ene mee voor broodpudding of gewonnen brood.

  5. haaa ja, ken ik… (ik bedoel broodpudding).
    Gewonnen brood, dat noemen wij dan weer ‘gebakken boterhammekes’ (oud brood in mengsel eigeel, wit en melk dopen en vervolgens bakken in de pan, bestrooien met witte of bruine suiker, gelijkt qua smaak wat op pannenkoeken… ) mensssssssen, ik krijg er zin van…
    Broodpudding maakte ik ook met ons eigen oude brood en daarbij een snee peperkoek en wat kaneel… soms rozijnen, al dan niet bedekt met chocola… njammie.
    Omake

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: