Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Menopauze, alternatief voor “loop naar de duvel!”

Als de doktoors, van welke orde dan ook, een vrouw van over de veertig zien komen die het niet over een griepeke of een vallingske heeft, dan luidt hun diagnose sowieso “menopauze”.

Zo zou mske al van in 1996 in de menopauze zitten al was alles te wijten aan wat anderen haar aandeden en kwam het volgens haarzelve gewoon van de stress.

Van dag tot dag meer en meer denkt ze dat ze gelijk heeft want nu pas, nù, komt mske in de menopauze. Klaar en duidelijk voelbaar en niet zo erg als al het vorige.

Afwisselend met een fleeceke aan zitten dat ze plots moet uitgooien wegens overdadig zweten is geen uitzondering meer. Dat zweten dat komt nog niet eens van ’t werken, gewoon aan iets vervelend, irritant, schandalig of triest denken volstaat al. Dat dateert al van deze winter hoor, nu niet peizen dat het met de zomer te zien heeft.

En mskes logica is nog verder logisch maar dat gaan we hier niet uitgebreid in kaart brengen, dat wil ze trouwens niet.

Sommigen zeggen dat ze daarvoor bij de doktoor of de gynecoloog wat kan gaan halen, maar dat vertikt ze nu eens vierkant zie, na al wat ze met die lorejassen al voor gehad heeft. Ze zegt dat ze ’t dan wel zal uitzweten!

Previous

Waarom googelen als je kinderen hebt

Next

Wegwijs of bang

2 Comments

  1. han

    blok beton en een kettinkje.. vanwege de opvliegers.. sterkte!

  2. onbegrijpelijke

    Hey,

    Volgens mijn dokter is het de perimenopauze die me al die kwaaltjes geeft. Ik vraag me af wat dat gaat zijn in de menopauze dan…Als het een troost mag zijn, ik hoor van vele vrouwen dat eens ze door die pauzes heen waren, alles weer goed is!!!!Ik kijk er alvast naar uit!
    onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: