Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onrust

Na zeven donkere jaren, komen zeven vette jaren. Omgerekend naar Slow en mske situaties betekent dat: vier donkere jaren, gevolgd door vier vette maanden.

Want hoe was de situatie voor de zomer? De Escort was aan vervanging toe en mske zat er niet meer op haar gemakske in. Het was krappekes om met één huishoudgeld twee huishoudens te onderhouden. De drie konijntjes waren dood

En toen kwam de zomer. Met een kleine meeval kochten ze de Citroën. En ineens ging alles vlot. De dikke klant was daar en de problemen smolten als sneeuw voor de zon.

Op vier maanden tijd was hier een enorme stap vooruit gezet.

Slow en mske begonnen plannen te maken voor de afwerking van het huis en ze berekenden dat ze binnen zes maand volledig op het droge zouden zijn.

En toen, toen kwam dat onbestemde gevoel weer, dat gevoel alsof er iets boven mskes hoofd hing. Wat er het eerste was weet mske niet goed meer, maar in elk geval, er scheelde wat met de Citroën en ze zat er niet meer op haar gemakske in. De kat kwam hier jongen en mske besloot gewoon te wachten tot ze met haar kittens vertrok en daarna het kot dicht te maken. Het gevlekte konijn stierf zijn rare dood. De dikke klant zei op. En nog is dat gevoel aanwezig. mske zegt: “er komt nog”. Maar van de financiële kant hoeft ze nu (nog) niet bang te zijn.

Ze had gelijk. De drie kleine katjes die ’s middags nog springlevend waren, lagen op een avond alle drie dood. Ons tweede konijn dat gisterenmiddag nog springlevend was, lag gisteravond dood. Toen mske dan de moederkat zag zitten, had ze ergens wel meelij met het beest, maar ze zei toch: “killer” en joeg de kat weg. Ze denkt dat die een ziekte heeft binnengebracht.

Resultaat? mske is bang! Bang als Toke ineengedoken ligt te slapen, bang als ik hier op het buro slaap omdat ik meestal op mijnen palier lig, bang als Slow alleen vertrekt … Er lopen en rijden tenslotte zotten genoeg rond in dit stukske land. Ze schrok zelfs toen gisteren de telefoon ging en ze op het schermke zag: “Zoneke thuis” en ze de stem van Bollie hoorde. Domme mske. “Zoneke thuis” is ook “Bollie thuis” en het feit dat Bollie belt houdt niet automatisch in dat er met Zoneke of Amke of Ella iets is.

Over het verder verloop van de Citroën en de andere zaken gaan we het later hebben, maar hier onder kan je zien dat ze me wakker flitst als ik onder het buro op de pc lig te slapen.

Previous

Spam

Next

De Citroën XM

1 Comment

 1. 18-11-2006, 09:54:40

  ne mens kan al eens nare gevoelens hebben maar daarom komen ze nog niet altijd uit….gelukkig.
  schoon fotoke.

  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  18-11-2006, 12:02:10

  kBen weer nie mee zunne Sloef!!! Als de Hollanders WAT doen???
  ma ge zijt gij wel ne schone kater zulle, moest ons Safir da zien!!!! ))

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  18-11-2006, 12:06:55
  Gisteren
  stond er in de gazet dat Hollandse soldaten ook gevangenen mishandelden. Ze schenen namelijk met sterk licht in die mensen hun ogen.
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  18-11-2006, 12:10:54

  aaaazooo!!!!
  looool
  arme Sloef!!!!

  die andere beestjes, mijn eerste gedacht was gif, maar niet dus…. beestenperikelen hé!!!! Het doet wat met een mens…

  Talleke

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: