Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een jaar later

In april 2017 is Lucs suikernonkel overleden.

Vandaag precies een jaar geleden schreef ik al dat de notaris de zaak hangende hield.

Hoever staat het nu ondertussen? Het roerend goed werd nog steeds niet verdeeld. Een deel van het onroerend werd verkocht.

In de eerste week van december werden, tijdens het verjaardagsfeestje voor de laatst overgebleven suikernonkel, op vraag van de notaris, alle rekeningnummers opgevraagd, want hij zou tot betaling overgaan.

En daarna …

Zo stond het ingepland … maar toen moest ik gisteravond halsoverkop het einde aanpassen. Echt wel op de valreep vóór het posten.

Previous

Wordt gevolgd

Next

Film gevonden

9 Comments

  1. Ik had heel veel nonkels maar geen enkele van suiker. ?

    • ms

      Luc heeft ook wel meerdere nonkels maar maar twee suikernonkels. Ze zijn ongehuwd in hun ouders huis gebleven. De ene overgebleven nonkel is na de dood van zijn broer in een rusthuis gaan wonen.

      Ik heb er ook geen.

  2. Mijn echtgenoot had een suikeroom, marskramer geweest, van wie alle neven en nichten 5000 euro erfden. Dat was een leuke verrassing waar we nooit hadden op gerekend.

    • ms

      Er zijn bij Luc ook veel neven en nichten.

      Maar ergens vind ik het nogal bedenkelijk dat die notaris er zo lang over moet doen. Na de dood van mijn ouders ging het allemaal veel sneller en dat is bij twee verschillende notarissen afgehandeld

      Al hoor je het wel meer, van die langlopende kwesties.

  3. En je weet natuurlijk niet waarom die notaris dit zo langdurig slepende houdt. Alsof hij rente trekt van de gelden maar zo kwaadaardig mag je niet denken.
    Iets dergelijks speelt op het ogenblik ook bij schoonfamilie. Man overleed afgelopen zomer, vrouw zwaar dementerend, niemand weet waarom er geen gerechtelijk document komt betr. haar wilsonbekwaamheid. Ik ben blij dat ik er buiten sta.

    Ongeveer tien jaar geleden erfden we 2500 euro van een onbekende oude tante, geheel onverwachts. Dat is een leuk presentje.

    • ms

      Ik denk dat het inderdaad over de rente gaat.

      Als je ziet dat Luc 4.600€ erft en dat dat 1/3 is van het erfdeel van zijn vader en dat die thuis met 10 waren, kan je denken dat het totaal over al die tijd wel iets opgebracht heeft.

      En dan blijkt het overgebleven stuk onroerend goed ondertussen ook nog verkocht. Het verbaast me dat hij nu niet gewacht heeft tot hij alles in één keer kon afhandelen.

  4. elsje

    Geen nonkels en geen suiker voor mij. Wel een aantal tantes maar daarvan ontvang ik enkel veel gezelligheid en dat is ook wat waard. Komt geen notaris aan te pas die er dik aan zal verdienen 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén