Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sneeuw

Ze hadden sneeuw voorspeld. En ja, het sneeuwde. Ergens een ietsiepietsie na de middag begon het met vlokjes die zelfs niet zichtbaar waren op foto.

Ergens rond vier uur hadden we een laagje van een cm. Maar het bleef maar sneeuwen en het bleef maar poederen. Al zag het er eerder uit dat de poederstrooier van sinte Pieter een beetje verstopt zat.

In de pers vroegen ze om winterfoto’s. Maar voor het hier begon te sneeuwen stonden er al meer winterfoto’s te pronken dan er hier vlokjes vielen.

(Lees verder onder de foto’s)

Als het er echt met bakken uitgevallen is, werk ik hier straks nog wel bij.

Previous

Maanstudie

Next

En meer sneeuw

12 Comments

 1. Hoe enkele tientallen km het verschil kunnen maken.

  • ms

   Dat ondervonden we al meer. Ook in die warme zomer toen het overal wel eens (wat) regende, bleven wij daarvan gespaard.

   ?

   Er ligt nu wel een laag sneeuw, maar volgens Luc was dat gisteravond al toen hij het voetpad ging proper maken.

 2. Deze ochtend een mooi pakje sneeuw hier. Straks toch even op pad om foto’s te maken. Het ziet er prachtig uit buiten.

 3. elsje

  We hadden gisteren een mooi pak sneeuw. Leverde winterse plaatjes op. Ik heb ze aan een ander overgelaten om ze te maken. Handig met een fotograag in huis.

  • ms

   Ik heb wat door het venster, maar er was niet veel te zien. Nu is alles wit, Maar of het genoeg is voor stemmige foto’s, daarvoor zouden we eerst wat uit de bebouwde kom moeten geraken.

 4. Hier ook een aardig laagje, mooi en fotogeniek maar ik ging me liever te buiten aan sneeuwruimen dan aan fotograferen.
  Achterpad tot aan de poort, voordeurpad, trottoirs bij buren en mezelf. Fijn klusje en de koffie erna was dubbel lekker.

  • ms

   Ik weet niet of ik ga fotograferen. De strooiwagen passeert hier nu net. In de bebouwde kom ziet alles er al snel smoezelig uit.

   En om Luc te kloppen bij het sneeuwruimen zal ik toch vroeger moeten opstaan al deed hij het gisteravond laat in het donker nog. “Je weet maar nooit” zei hij.

   Welke verloren ziel dan ook die hier op die tijd zou ronddolen wil hij toch liever niet met zijn façade tegen de bevroren grond zien gaan.

 5. Het is voor mij een must. Wil je postbode en leveranciers aan de deur krijgen, dien je te zorgen dat ze terecht kunnen, zo simpel zie ik het. Nog uit de tijd van bakker-melkboer-groenteboer-visman-enzovoorts ☻
  Maar eigenlijk vind ik het gewoon leuk werk.

  • ms

   Bij het vorige huis moest dat niet. Het stond met de zijgevel aan de straat en er was geen voetpad.

   Hier krijg ik de kans niet. Ik geloof dat ik het hier één keer deed omdat Luc ziek was.

   Luc ziet sneeuw en staat al met de borstel paraat (al wacht hij wel tot het gestopt is met vallen).

 6. Als ik het goed heb is de meeste sneeuw in west en oostvlaanderen gevallen.
  Nu is die al weer aan het verdwijnen.

  • ms

   Bij jullie lag er al een dik tapijt -volgens de media- toen het hier nog moest beginnen. Bij ons was het maar een matje.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: