Toen grootvader stierf, ging grootmoeder bij de tante inwonen en kwam haar, zo goed als nieuwe, televisietoestel bij moe en va te staan. Die gaven dan hun toestel, dat iets ouder was, weg aan een oude alleenstaande dame, die geen TV had.

We spreken hier nog altijd in het zwart-wit tijdperk.

Op het ogenblik dat de kleurentelevisies betaalbaar werden en iedereen begon over te schakelen, schortte er iets aan grootmoeder’s TV en kwam de mechanieker om hem te repareren.

Hij vertelde dat hij de week ervoor bij de oude dame was geroepen. Ze had gewild dat hij haar TV omschakelde. Naar kleuren TV. En ze werd boos toen hij zei dat hij dat niet kon. Blijkbaar had één of andere grapjas het menske wijs gemaakt dat het enkel een verandering aan de instellingen was. “Jawel” had ze gezegd “je moet er enkel van achter kleur bijvoegen en een knop herzetten.