Toen Slow gisteren te kennen gaf dat hij wel naar “Instinct” uit 1999 met Anthony Hopkins wou kijken, plofte mske snel bij hem op de zetel.

De film was niet bepaald slecht, maar achteraf bedacht mske toch dat er helemaal geen diep geheim aan de grondslag lag, zoals in de TV-programma’s vermeld stond. De grondslag had zij van bij aanvang al vermoed. Maar tot daar toe. Maar wat er dan uiteindelijk psychologisch mis was met de antropoloog, enkel het feit dat hij het anders zag dan de geciviliseerde wereld?

Eerst dacht mske dat de film gebaseerd was op Dian Fossey en dat stoorde haar een beetje, maar toen ze vanmorgen dan “Gorilla’s in the mist” intikte op google, stond ze wat verbaasd te kijken. Die film was namelijk al van 1988 en Dian Fossey is al 22 jaar dood.

Dingen die net gisteren leken, zijn nu ineens een mensenleven, of beter een gorillaleven, lang geleden.