Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De recensies

“Wacht” zei ze “als jullie toch DVD’s zoeken, ik heb er nog enkele die jullie mogen hebben”. Ze dook in haar kast, rommelde wat en kwam met vier DVD’s op de proppen en vertelde erbij dat we ze, als we ze niet goed vonden, mochten verkopen op de boeken- en/of rommelmarkt.

“Goeie films” zei ze. Ik nam de eerste en begon de achterflap te lezen. “Goeie film, want Jack Hughman speelt er in mee” vertelde ze. “Jake Gyllenhaal ook” zei ik, maar ze bleef erbij. Jack Hughman speelde er in mee, dus was het een goeie film. Ik zou die thuis wel bekijken.

Ik bekeek de achterkant van de tweede DVD. “Ook een goeie film” zei ze “Colin Firth speelt er in”. Ik weet niet waarom, misschien was ik niet enthousiast genoeg over Colin Firth want ze vroeg: “Je kent Colin Firth toch wel?” Colin Firth speelt wel in meer films, dus jà, ik ken hem wel.

“En die” wees ze op de derde film “die is ook heel goed. Antonio Banderas speelt er in mee. Dat is toch zo’n mooie man”. Ik bekeek de achterkant van de DVD al niet meer.

Speelt mijn mening over die films een rol? Ik denk het niet. Mijn mening over mooie mannen daarentegen … Op dat gebied ben ik waarschijnlijk abnormaal, maar ik wil experts ter zake wel geloven.

Maar ik weet wel dat ze echt niet volstaan voor het maken van een goeie film.

Previous

De zomertijd

Next

De tennisballen

14 Comments

 1. Ik kende geen enkele naam. Heb ze allen opgezocht. Ik herkende ze wel. Banderas is me te gladjes gepolijst. Voor mij liever wat meer imperfectie.

  • ms

   Als ik een film zie die ik goed vind is dat meestal omdat het verhaal goed verteld is, de acteurs tenminste kunnen acteren en nooit denk ik: “Wow is dat nu eens een mooie man”.

   Ik denk dan altijd aan die vrouw die over de schoonzoon die haar dochter sloeg zei: “Ja maar, het is toch zo een mooie man”.

   • Dat begrijp ik ook niet… voor mij is een mooie man een man met een binnenkant die me bevalt. Dat is zeker niet zo als hij slaat. Wat een lelijkaard!

    • ms

     Zodoende beoordeel ik acteurs op hun acteren. Verder ben ik ook niet benieuwd naar hun privéleven, dat gaat me niks aan.

     Maar dat is dus niet normaal, als je ziet hoeveel van paparazzi daarmee hun brood (kunnen) verdienen.

 2. Het lijkt op een act in een cabaret. 😀

  Firth en Banderas ken ik wel, knappe mannen maar hun films ken ik niet.

  • ms

   Jack Hughman speelt meestal van die rollen in dingen die niet mijn stijl zijn, zoals Wolverine (de naam alleen al). Ik zag hem in “Kate & Leopold”.

   Colin Firth ken ik uit “The King’s Speech” en “Love Actually”.

   Films met Antonio Banderas heb ik nooit meer bekeken nadat ik de eerste keer de man nogal zelfgenoegzaam vond. Net of de film enkel rond hem draaide. Laatst zagen we wel “My mom’s new boyfriend”, een grappig niemendalletje waar we toch konden om lachen.

 3. Films of mooie mannen?
  Het zegt mij beiden niets.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

 4. Goede films doen je de naam van de acteurs vergeten. Je moet meegaan met het verhaal.

 5. Ik hou van mooie dingen maar wat mannen betreft vind ik uiterlijk niet belangrijk. Maar ja. Een man is ook geen ding he. ?

  • ms

   En wat voor de ene mooi is, is het voor een ander nog niet. Ik zie eerder mensen: vriendelijke mensen, sympathieke mensen, arrogante mensen, …

 6. elsje

  het oog wil ook wat. hoewel een knappe man geen garantie is voor een goede film.
  vaak zijn het de lelijkerds die het verschil maken. en och wat is lelijk vaak zijn ze op een bepaalde manier bijzonder aantrekkelijk

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: