Wizzewasjes

Blijf in uw kot!

11:14

Vooraleer te beginnen wil ik iedereen waarschuwen. Het werd me al meer en meer klaar en duidelijk dat wat ik goed vind, echt niet goed gevonden wordt door anderen.

Vermits ik niet wil beweren dat anderen dat uit dwarsigheid doen en ik zeker weet dat ik dat ook niet doe, moet het wel een kwestie van smaak zijn, waarbij onze smaak dus volledig afwijkt van wat we -wat films betreft- op MovieMeter1 en Rotten Tomatoes2 kunnen lezen.

We hebben het gewaagd. We hebben “11:14” in de DVD-speler gestopt en we hebben gekeken.

We merkten al op dat we films, die we vroeger als goed bestempelden, ineens niet meer zo geslaagd vonden. In dit specifieke geval hadden we een herinnering aan een film zonder er ook nog maar het minste benul van te hebben wat er in gebeurde.

De eerste paar minuten dacht ik dat het een ontgoocheling zou worden, maar toen zat ik in de film, verstand op nul om terug te keren in de realiteit toen de aftiteling begon.

Verkeerde herinneringen, ze waren er. Zo kregen we ergens halfweg de scene te zien die ik me herinnerde als de afronding en vroeg Luc verbaasd: “Maar waar zaten die motorrijders?”, die er echt niet waren. Waarschijnlijk passeerden die ooit wel eens in een andere film.

Geen kunst met een grote “K”, maar gewoon een gekke film met gekke voorvallen.

Hij staat al bij de andere DVD’s. Hij blijft.

Noteer wel dat ik niet zeg dat het een aanrader is, noch dat ik zeg dat je die moet gezien hebben. Dat doe ik niet. MovieMeter1 en Rotten Tomatoes2 zijn daar beter in. Maar ik heb er van genoten.

1 Wikipedia
2 Wikipedia

Previous

De verspilling

Next

Twee in één slag

13 Comments

 1. Wees blij dat je uniek bent en niet hoort tot die eenheidsworst van die moviemeter.

  • Zo zag ik het nog niet.

   Ik vind het alleen vervelend (nu niet met internet maar in realiteit) dat men steeds afbreekt wat ik goed vind en vice versa. Ik ben bang om in bepaalde omstandigheden mijn mond open te doen.

   Anderzijds vind ik het wel heel erg erg dat sommige dingen die ik doe gewoon nage-aapt worden. Dan denk ik: “Daar gaat mijn originaliteit”. Jaren geleden maakte ik er een paar keer een opmerking over op het blog, maar ach …

 2. Over films kan ik niet oordelen, wel weet ik dat je smaak kan veranderen in de loop der jaren.

  • Mijn smaak heeft een nogal felle ommezwaai gemaakt. Sommige films die ik vroeger goed vind, werken me nu op de zenuwen. Dus deze was een groot vraagteken.

   En het is inderdaad niet alleen qua films zo. Ik ben nogal veranderd door de jaren heen. En ik weet soms niet of dat me wel bevalt.

   • Soms ben ik er blij om, als ik terugdenk aan wat ik vroeger mooi vond… :-/

    • Dat heb ik zo niet. De dingen die ik nog heb die ik ooit mooi vond, ben ik nu aan het vervangen. Dingen waar ik geen binding meer mee voel, gaan er ook uit.

 3. Fijn dat jullie van de film genoten hebben. Dan zullen slechte recensies je worst wezen.

 4. Ieder zijn smaak natuurlijk. En smaken kunnen nu eenmaal veranderen. Niet alleen wat films betreft, ook muziek, eten enz. Een mens evolueert nu eenmaal. En wat er geschreven wordt trek ik me niet aan. Ik beslis zelf wel wat ik goed of slecht vind.

 5. goed zo! leuk vinden is al voldoende.

 6. elsje

  ‘t is jouw belevenis en daar gaat het om. By the way ik krijg op de een of andere manier niet te zien dat ik je logje ”like’
  Wees gerust tot nu toe geniet ik met volle teugen

  • Bizar. Ik vraag me af of je moet ingelogd zijn om die like te zien of niet. Dat moet ik efkes uitzoeken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: