Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Tweedehands

Ooit zo een vijftiental jaar geleden vonden wij een site waar je tweedehandsspullen kon aanbieden. Het was een kleinschalig opgezette website en als je hem opende zag je dingen die mensen te koop aanboden.

Wij hebben er ooit enkele boeken verkocht, maar toen we de evenementen gingen doen waren we te vaak weg en hadden eventuele kopers geen geduld om te wachten.

Later, toen we met een rommelmarkt gingen doen bekeken we die site om kijken of we met onze prijzen niet te hoog of zeker niet te laag zaten. We zagen haast geen prijzen meer, je moest overal bieden. Bovendien kreeg je ook publiciteit van zaken die nieuwe waar en hun eigen winkel aanbevolen. Dat vond ik al niet meer zo tweedehands.

Nu onlangs merkte ik dat, als je de tweedehands site opent, eerst een haast volledige pagina krijgt met vermeldingen van koopjes die je op Catawiki moet gaan bekijken en er op bieden.

De échte zoekertjes van weleer zijn helaas zo goed als zoek.

Previous

Welle weg?

Next

Vintage

13 Comments

 1. Dat is waardeloos, net zo erg als marktplaats.

  • Marktplaats is inderdaad ook zo gevaren. Die zijn gewoon slachtoffer van hun eigen succes geworden.

   • Ja. Ik kom er al een paar jaar niet meer. Best mogelijk dat ik iets mis, dat moet dan maar.

    • Wij zoeken er niets meer op eigenlijk. Je kan er geen staat op maken.

 2. Alles wordt commercieler. Ook sommige rommelmarkten zijn niet meer wat ze geweest zijn.

  • Op rommelmarkten zie je ook vaak professionele handelaars staan. Mij niet gelaten, maar op sommige rommelmarkten nemen die wel meer dan de helft van de plaatsen in. En dan is er geen gein meer aan.

 3. Jasmien

  ik heb net hetzelfde gemerkt op tweedehand.be … ik vind er maar niks aan … en het moedigt ook niet aan om nog te snuisteren tussen alles aanbiedingen vind ik …

 4. Ik heb daar weinig ervaring mee. Ik verkoop niet graag iets en geef het meestal weg als ik het niet meer kan gebruiken. Tweedehands kopen doen we meestal met auto’s en dat is in de garage. Ook meubelen, vooral stoelen, ga ik zoeken bij een grote opkoper in de buurt, waar ik al veel echt slagen deed.

  • Verkopen doen we er al lang niet meer. Maar af en toe kijk ik nog eens naar iets in de hoop om het daar voor een prikje te vinden, maar de prikjes zijn verleden tijd.

 5. elsje

  Marktplaats avant la lettre inderdaad. Soms zie ik in de Jumbo hier papiertjes hangen met aanbiedingen van tweedehands artikelen…back to the future.

  • Bij de Colruyt hangen die ook op een prikbord. Soms staan er gewoon ook evenementen op aangekondigd. Mensen die de moderne middelen niet vertrouwen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: