Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er staat een … in de kast

Ik had een glazen kast. Het probleem van die kast was dat de bodem ervan zo een 11cm onder de onderzijde van de ruit zit.

Zet je er een klein postuurke in zie je enkel het kruintje bovensteken, een half vaaske , de helft van weet ik veel. Ik loste het op met er de grote schelpen in te leggen, de voorhistorische bijl en nog enkele zaken waarvoor je dan voor de kast moest staan en er in kijken.

Het probleem werd groter bij de aanschaf van de wow-wat-hebben-we-hier-kasten. Daar moest een deugdelijke oplossing voor gevonden worden.

Nu weet ik niet meer of ik googelde of gewoon terloops er op viel. Iemand had het lumineuze idee gehad er oude boeken voor te gebruiken. Je weet wel, oude boeken zoals woordenboeken die je aan de straatstenen niet kwijt kan maar waarvan je het, hoe is het mogelijk, nooit over je hart zou kunnen krijgen om ze bij het oud papier te gooien.

Het lumineuze idee bestond er in de boeken decoratief op elkaar te leggen tot de gewenste hoogte. En warempel, het voldoet.

Behalve dat ik er niet genoeg had en ik ga écht geen oude, niet meer te gebruiken, boeken bijkopen als sokkel voor één of ander in de kast.

Previous

Rapper lezen

Next

De dozen dan maar?

12 Comments

 1. Het was een goede oplossing, maar je hebt gelijk. Expres oude boeken bijkopen is geen optie.

  • ms

   Er zullen nog wel andere ingenieuze oplossingen voor sokkels zijn ook. Je moet er enkel opkomen.

   ?

 2. elsje

  tja daar heb je dan toch n serieus probleem. Oude tijdschriften gebruiken een optie?

  • ms

   Niet echt. Ik denk dat die meer stof zouden slikken dan oude boeken. En ze zijn ook onhandiger om te verplaatsen bij het afstoffen.

   Ik had al eens aan oude taartenplateaus gedacht, maar die zijn nooit even hoog.

   Maar ik vond wel iets in de Kringwinkel. Het is geen taartenplateau, maar lijkt er wel een beetje op. Het is volledig in zwart gevlochten draadstaal maar het vlak is kleiner in omtrek. En het heeft de juiste hoogte.

   Moest ik weten waar het juist voor gediend heeft zou ik er specifiek kunnen naar zoeken.

 3. Het ligt er aan wat je wilt.
  De dingen mooi ten toon stellen op een plateautje of sokkel. Of simpelweg een paar planken op elkaar om de bodem te verhogen, groen vilt eroverheen hangen of een andere mooie doek.

 4. Had ik weer een verkeerd adres in gevuld of is de reactie voorgoed verdwenen?

 5. jasmien

  das een goed idee zeg, ik heb nog alle oude woordenboeken uit mijn studententijd (vertaler), die kan ik daar ook voor gebruiken!!
  merci voor de tip!

 6. Soms is de oplossing zo eenvoudig, maar een mens denkt er niet altijd aan…

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: