Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waardevol? Of oud papier

Bij het sorteren van de boekendozen viel ik -en zal ik waarschijnlijk nog vallen- op twee oude boeken waarvan ik niks maar dan ook niks terugvind op internet. De ene staat wel ergens vermeld, maar meer ook niet.

(Lees verder onder de foto)

Wat doe ik daar nu in ’s hemelsnaam mee? Gooi ik ze weg? Of loop ik eens bij een antiquair binnen? Zou De Slegte uitsluitsel kunnen geven?

Of wacht ik tot alle boekendozen uitgezocht zijn en steek er dan een groot vreugdevuur mee aan?

pske van mske:

  Natuurlijk dénk ik er niet aan om naar een antiquair te stappen. Het antwoord zou me toch nooit zekerheid geven.

  Natuurlijk dénk ik er niet aan om een vreugdevuur aan te steken. Ik was al anti-vuurkestook nog voor er één klimaatactivist op de proppen kwam.Previous

Klop van de hamer

Next

De wolken hingen laag

8 Comments

 1. Voorlopig toch nog even houden? De kaft met die foto van die vrouw is zo mooi. Alleen al daarvoor zou ik hem houden.
  Helaas is veel van vroeger niet te vinden op internet. Ik zoek al maanden naar een persoon, geboren rond de eeuwwisseling van 1900 in Mechelen of Antwerpen of toch in die streek, maar ik kan hem nergens vinden…

  • ms

   We hebben nog zo een paar boeken waar we geen prijs kunnen opplakken. Die nemen we niet mee naar een boekenmarkt. Ik wil niet overvragen maar ik wil ook niet achteraf met een kater zitten omdat ik me bedot zou kunnen voelen.

   Er bestaan wel internet veilingen waar voorwerpen per opbod verkocht kunnen worden, maar daar staan wij dan weer wat huiverig tegenover. De site wil een percent, de kosten worden niet duidelijk weergegeven, enz …

   Niet alles is te vinden op internet en al denk ik dat we daar ook wel een beetje gelukkig kunnen om zijn is het ferm vervelend als je echt iemand of iets zoekt. Geen bekenden of familie via wie je op zoek kan?

 2. Ik zou dat boek nog een tijdje bij me houden. Wie weet kom je op een dag meer te weten over dat boek.

  • ms

   Dat is ook mogelijk. Dat ondervond ik ook al. Zaken die ik twee jaar geleden niet vond staan nu ineens wel op internet. Er komen altijd informatieve sites bij.

 3. Vasthouden. Misschien tref je een kenner.
  Bedoel je Antoon Rindra? Hij staat wel op Wikipedia (Koejemans)

  • ms

   Ja die, maar het boek zelf is enkel een paar keer vermeld.

   De schrijfwijze van de naam varieert ook. Soms vind je Anton in plaats van Antoon, soms is de titel van het boek geen “0” maar wel “nul” voluit geschreven, maar enige verwijzing naar waarde of belang is er niet.

   Om een kenner te treffen zouden we het moeten meenemen naar een boekenmarkt en daar speelt dan het belang dat de kenner er in heeft ook mee. Die gaat altijd minder bieden dan wat het waard is en dan komt mijn kater.

 4. elsje

  Vasthouden de foto op de kaft is zo mooi. Alleen al daarom.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: