Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een beetje gehalveerd

We zijn weer gehalveerd, de bewoners van de tweede residentie. Tijdens het weekend waren Amke en Ella hier. Die zijn nu ook weer naar huis.

Het weer is ook gehalveerd, ingezakt als een slecht gerezen pudding. Zolang het niet regent en wij met Nitro naar buiten kunnen is er geen druppel vuiltje aan de lucht? Waarschijnlijk niet, maar het roept niet echt van: “Kom buiten! Kom buiten!” Straks misschien.

Gelukkig leven we niet meer in het strakke schema van op maandag is het wasdag en hing onze was gisteren feestelijk daarbuiten in een stralende zon te wapperen. Ons moeder zou er schande van gesproken hebben.

Vanmorgen betrapte ik me op een erg kinderlijk aftellen: nog drie keer slapen …

Previous

De Vuelta

Next

TeVeel – TeVoos

11 Comments

 1. Haha, maandag wasdag, never on sunday, strakke regels waren dat.
  Al kan ik me de was na het weekend wel voorstellen en het geborstel van de pakken van pa en grote broer.
  Ook hier is het somber , de straat is half nat en er zal wel meer regen bijkomen.
  Maar wat gebeurt er na drie nachtjes slapen?

 2. Somber weer vandaag, maar morgen zou de zon weer schijnen!

  • ms

   Ik hoop het. Ik had gelukkig maar- een rondje met de hond gedaan voor de middag. Na de middag regende het. Nu is het zowat het uitvallen van de mist. Het regent niet echt meer maar het is niet droog ook niet. Miezerig en ongezellig.

 3. Dat was bij mijn moeder ook zo. Maandag wasdag. De andere dagen hadden ook een vaste besteding. Dat kan ik me nu niet meer voorstellen.

  • ms

   Neen hé, ik ook niet. Nu doen we alles als het ons uitkomt. En de ruiten? Die komen echt niet meer wekelijks aan de beurt.

 4. elsje

  maandag wasdag, woensdag gehaktdag. Dat is nog eens nostalgie 🙂

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: