Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De griepprik

Vorig jaar oktober, Luc en ik hadden beiden een verkoudheid. De dokter had het over de griepprik, schreef de vaccinatie voor, wij haalden die wel maar we konden die niet krijgen zolang die verkoudheid er was. Maar! Eens november zou het te laat zijn.

Resultaat? Het werd november. geen vaccinatie. Weggegooid vaccin en de centen er achterna.

Dit jaar lees je overal dat je pas in november die griepprik moet halen en wij kregen hem vorige donderdag al.

Wat zei de dokter? Nu is het niet echt te vroeg, al was november beter geweest want die griep schuift op. Nu is half oktober ook wel goed. Het is pas op latere leeftijd dat dat echt belang heeft.

Luc en ik mogen ons troosten … we mogen in november ook nog eens. Er is niet alleen de griep, er zijn ook de pneumokokken en dat steeksel kan dan in november tijdens de gratis vaccinatiedagen.

Previous

Het mes van de Lidl

Next

De lage bloeddruk

12 Comments

 1. Je kan je tegen alles en nog wat laten vaccineren. Ik heb al jaren geen griepprik gehad en ook geen griep opgedaan. Als ik dit jaar wel griep heb is het dan zo. Uitzieken dan maar.

 2. Mijn echtgenoot laat zich ook vaccineren. Ik durf niet meer omdat ik mij twee keer akelig heb gevoeld van die spuit. Anderzijds ben ik heel bang van échte griep. Die had ik ooit ergens in de jaren 90. Dacht dat ik doodging van hoge koortsen en ellende. En ik was toen nog jong en sterk maar was flink ziek hoor. Op het werk schrokken ze toen ik terugkwam omdat ik nog zo mager en bleek was na drie weken.
  Kan me goed voorstellen dat ouderen hieraan overlijden. Echte griep is geen zware verkoudheid met koorts, het is veel erger.

  • ms

   Ik heb ze, voor zover ik weet, één keer gehad.

   En ja, veel mensen nemen het woord griep in de mond als ze een beetje snotteren.

 3. De datum schuift op. In de brief van het mucocentrum staat nu half november als beste moment.

 4. Half november kan ik hem ook halen.
  Twee keer zag ik iemand met een echte griep, dat is inderdaad meer dan een flinke verkoudheid.
  Van de prik werd ik tot nu toe niet ziek. Afkloppen!

 5. Ik heb nog nooit een griepprik gehad en zal die voorlopig ook niet laten zetten (ik ben 58). Ik heb zelden griep, maar wel regelmatig een zware verkoudheid die op griep lijkt, maar wordt veroorzaakt door een heel ander virus. Ik heb ook nooit koorts. Ook niet goed natuurlijk en van zo’n flinke verkoudheid ben ik vaak ook twee weken van de wereld. Wie weet komt het er nog eens van, van zo’n prik.

 6. Ik wacht nog op de uitnodiging.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: