Het begon jaren geleden, in de gemeente waar ze toen woonden, met de buurman die paardenontsmettingsmiddel op het terras kiepte omdat de honden door zijn venster kwamen kijken. Dat zijn venster onrechtmatig op dat terras uitgaf, wilde de man niet snappen.

In het wat-was huis werden alle kippen, eenden en pintanen vermoordt door de vos. Die vos liep dan soms wel op hondenpoten liep, soms zelfs op twee benen. Ook de honden werden vergiftigd.

Bij alle voorgaande gevallen kwam politie. Ze constateerden. Daarmee konden ze het dan doen.

Eigenlijk zou je bij de aankoop van een huis de buren mee moeten kunnen keuren. Normaal denkt mske daar niet aan. Het is maar met deze laatste inbreuk dat het weer naar boven kwam. En peist daar dan Menoke eens bij en en nog zo het één en ander en het plaatje is compleet.