Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hummus

“Pas goed op” seinden mijn hersenen toen ik het broodje wou gaan halen waar ik recht op had. Mijn hersenen zijn namelijk al maandenlang in die mate geïndoctrineerd met wetenswaardigheden over kcal dat ze automatisch die denkpiste zijn gaan volgen.

Toen de man achter de tafel opsomde: “een smoske kaas, een smoske hesp, ene met hummus …” namen mijn hersenen dan ook gezwind het voortouw en grepen in: “Als ik die mag hebben …” zegden de onverlaten in mijn plaats.

“Oooh” klonk het achter mij “wat prettig, nog een vegetariër”. Mijn hersenen, nog niet bekomen van hun overwinning schudden zich van ergernis en legden uit: “Wij zijn geen vegetariërs, wij eten enkel graag hummus”.

En dat is ook zo. Ik at al weinig vlees, maar sedert de kcal dagelijks op het menu staan heb ik kaas en vleesbeleg op de boterham afgevoerd en eet ik hummus, wel altijd met een smaakje: mango of paprika of zo. Oorspronkelijk was ik bang dat het te eenzijdig zou zijn, dat ik het beu zou worden. Maar dat gebeurde niet. Integendeel.

Wat gebeurde er nu verder die dag met het broodje? Niets bijzonders. Dat werd opgegeten en de vegetariër had geen zin in een verder gesprek met een gecamoufleerde vleeseetster.

Maar ik moet dringend mijn hersenen manieren leren: geïndoctrineerd zijn is één ding, maar ik kan het wel nog altijd zelf uitleggen.

Previous

De laatste aflevering

Next

De vakantieinvulling

10 Comments

 1. Is de boterham zelf niet het calorierijkst? ?

  • ms

   Brood heeft veel calorieën, ja. Maar het is wel nodig. Of anders gezegd: ik heb nog niets gevonden dat brood kan vervangen.

 2. Benieuwd hoeveel resultaat je al hebt? Ik moet dringend kilo’s kwijt maar het lukt me niet.

  • ms

   Wel, best veel eigenlijk. Ik doe het wel langzaamaan, ben begonnen in januari.

   En het is moeilijk, je vindt weinig informatie omdat ze proberen je naar een diëtiste te krijgen.

   Het grootste probleem is het juiste evenwicht te vinden, want minder eten is echt de oplossing niet. En wat voor de ene mens goed is, is dat niet voor een andere.

   Ik heb het volledig uitgedokterd en ben dus op een andere manier gaan eten al eet ik wel nog alles.

   Het calorieën tellen wordt ook door sommigen als niet echt goed bestempeld, maar het geeft wel een houvast omdat -in mijn geval dan- er sommige dagen echt wel te weinig calorieën gepland zijn. Ook niet goed.

   Ik heb een probleem met op vakantie gaan. Het gaat goed … de drie eerste dagen. Daarna kom ik aan. Waarom? Ik vermoed de continuïteit van bewegen tijdens vakanties. En dàt evenwicht ken ik nog niet.

   Ik heb ¾ van mijn vooropgesteld doel bereikt.

 3. En? Was het lekker? 🙂
  Ik heb het nog nooit geproefd.

  • ms

   Het was lekker omdat er ook sla en tomaat bij tussen het broodje zat, maar de hummus op zich was enkel hummus. En dat is nogal saai van smaak.

   Hummus met mango/kokos is veel lekkerder, die met paprika ook.

   Ik ben er ook maar mee begonnen omdat ik van de smeerkaas af wilde en confituur/jam/gelei toch te suikerrijk was/is als alternatief.

 4. Hummus ken ik niet. Ik zal het even opzoeken.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: