Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bezigheid terwijl er geen elektriek is

Scenario bij uitvallende elektriciteit.

Slow kijkt naar mske, mske kijkt naar Slow. Slow staat recht en gaat naar de zekeringen kijken. Hij komt terug en schuddekopt. mske foetert dat ze weer vanavond zal kunnen doorwerken.

mske belt naar het nummer “storingen” zoals vermeld op haar factuur. Een Franstalige vraagt haar efkes geduld te hebben. Ze krijgt een andere Franstalige aan de lijn. “Ik begrijp het niet goed” zegt mske. De man zegt dat de factuur verkeerd gedrukt is. Want ze krijgen nogal veel telefoons uit de zone rond Tienen.

Allé joep! Lachen geblazen. Waar ga je nu dat verduveld telefoonnummer gaan halen? In de telefoon zelf? Buiten bellen en gebeld worden zit daar geen leven in. Op de telefoonlijst op de pc? Die start ook niet op. mske belt dan maar de energielijn zelf. Ze moeten maar de juiste telefoonnummers vermelden. Daar krijgt ze het nummer.

Als ze dat nummer belt hoort ze een nasale computerstem: “indien U belt aangaande een storing in de regio Landen, mag U nu rustig afleggen. Onze diensten zijn op de hoogte en doen het nodige”.

Dan zal mske intussen maar enkele nummers in de gsm’en proppen die hier nog altijd op een papierke staan gekribbeld. Die van Swa van Swa en Jan in Slow’s gsm. Die stond daar al in. Die van de nieuwe plaatsvervanger van Mr. Sloddermans en die van de storingen in de werkgsm.

Hmm … blijkbaar was die zijn batterij bijna plat en wat doet een slim mske dan? Hem aan de pries hangen natuurlijk!

Previous

Wat ze niet lust

Next

De tijd van het jaar

1 Comment

 1. 31-08-2007, 15:58:15
  koenie centrale
  ten huize ridder wordt bij storingen zelf elentriek gemaakt dus wanneer er in landen niks meer uit de pries komt, laat het me weten dan stuur ik wel een emmer elentriek op.
  koenie kiplekker,altijd positief geladen,groet.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: