Kan het dat er geen Limburgs gesproken wordt in Katarakt? Dat vroeg het Belang van Limburg zich gisteren af.

Dat is natuurlijk een goei vraag, gezien mske voorstander is dat alles in het AN gebeurt voor de verstaanbaarheid. Maar nu staat ze wel achter de Limburgers, want alles gebeurt nu eenmaal niet in het AN. Zie maar naar vele films en reeksen.

Er wordt gesproken over de tongval van de driehoek Antwerpen-Brussel-Gent, maar volgens mske mag je daar gerust het west-Vlaams ook nog bijnemen. En nog het liefst van al wordt te pas en te onpas de vloek gebruikt die ze je als kind leerden om niet te gebruiken.

De reactie van VRT-producer Ludo Busschots is een lacherke. Hij geeft toe dat de Limburgers gelijk hebben, maar ze hebben een rolbezetting van een honderdtal sprekende rollen. Zoveel acteurs zijn er volgens hem in Limburg niet eens.

Is dat niet een beetje zoals ze indertijd zegden dat er geen vraag naar cola light was? Gemakshalve zeggen dat het niet bestaat? Misschien was het een mooie kans geweest om Limburgs talent te ontdekken, want dat acteren van deze groep … nu ja, wie spreekt er in het echte leven nu zó bekakt?