Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Over verkleedpartijen gesproken

Fleece en Sweater waren niet enig in hun soort.

Door het woord “verkleedpartijen” in de reacties -met dank voor de voorzet- dacht ik ineens aan die andere keer, iets langer geleden.

Bij het begin van de zomer, toen ik begon met een zomerkleed of twee te passen, zag ik dat die zomen toch ongelooflijk creatief waren, in die mate dat ze met “teppes” hingen. Geloof me als ik zeg dat ik niet zou weten hoe je dat in verstaanbaar Nederlands moet gaan zetten … met pieken?

Ik probeerde Luc te overhalen die zomen recht af te spelden. Ik zou op een stoel staan, ik zou op de trap staan en hij dan door de trapleuning … Niks gekort, het kwam er niet van. Hij had bezwaren. Of had geen bezwaren, zei: “jaja” en deed het niet.

Waarom hij het niet zag zitten? Ik zou het niet weten. Groot was mijn verwondering toen hij vroeg of hij dat kleed niet kon aantrekken. Ik zag het al voor me … maar neen, dat kon niet. Daar kon hij nooit in. Of hij het dan niet voor zijn buik kon vasthouden … opperde hij, dan zou ik kunnen spelden.

“Een vrouw is wel iets anders geschapen” pareerde ik “dan krijg je die uithangers in omgekeerd effect”. Heb je al eens geprobeerd om dàt aan een man uit te leggen? Gelukkig was dat niet nodig, hij accepteerde mijn bondige uitleg ter zake.

Ik zocht even naar een rokzoommeter, maar voor die prijs koop ik me al een nieuw kleed. Neen, dat zou ik niet in huis halen, een paspop trouwens ook niet. Dat had Luc namelijk ook al geopperd.

Het is ons gelukt, zonder trap, zonder stoel en zonder mannen in vrouwenkleren. Ik heb namelijk wat aangedrongen en uiteindelijk heeft hij wat vogelepik op die zoom gespeeld. Het resultaat was geen echt rechte zoom maar het was wel bevredigend.

Toen we in september, in de nazomer, op vakantie vertrokken en te vroeg bij onze bestemming dreigden aan te komen, sprongen we nog even in de Kringwinkel van Aalst binnen. En wat stond daar? Jawel, jawel, jawel.

Een rokkenspuit, klein uitgevallen, dat wel. Maar dat heeft dan weer het voordeel dat het gemakkelijker op te bergen is en dat ik het, in geval van een minirok, nog op een verhoog kan zetten.

Previous

Funshopping en aanverwanten

Next

Nutteloos dagelijks controlepunt

10 Comments

 1. Dat je nog veel rokjes en jurkjes mag recht afkomen met je nieuwe instrument!

 2. Succes met dat nieuwe ding. Wie weet toon je ons de resultaten.

 3. elsje

  Ah dat is een handig hulpstuk…op school tijdens de naailes mochten wij om toerbeurt gebruik maken. Maar helaas als volledig onkundige naaister lukt het mij zelfs niet met zo’n handig apparaat.
  Sindsdien ben ik van de confectie en vintage kledingwinkels 🙂

  • ms

   Ik vond het ooit prettig om doen, maar toen ik ging werken en later met de zaak kwam het er niet meer van.

   Ik begin de smaak terug wat te pakken te krijgen.

   In de school gebruikten wij het apparaat niet, we spelden bij elkaar af.

 4. Een nieuw woord geleerd. Een rokkenspuit. Ik moest het opzoeken. Een ‘rokzoommeter’. Tja … ik ben een man, dat zegt waarschijnlijk genoeg …

  • ms

   Het is pas toen ik “rokzoommeter” googelde om er eventueel ene te kopen dat ik het woord “rokkenspuit” tegenkwam. Ik zou er nooit opgekomen zijn.

 5. Rokkenspuit, ik kende het ding wel maar heb er nooit mee gewerkt, we pasten zelf en speldden bij elkaar af. Ik zou mijn man nooit zo gek gekregen hebben. ☻
  Bedoel je dat de rok in ongelijke punten hing?

  • ms

   Ik dus ook. Ik kende het maar gebruikte het nog niet. Het zal nog afwachten worden hoe het gaat al kan dat niet echt moeilijk zijn.

   In dit huishouden gaat niets volgens het normale “normaal”. Dat is juist het plezante er aan.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: