Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het rommelt in de bovenkamer

Er zijn zo van die dagen dat alles waait en draait tussen de grijze hersencellen, dat het niet rustig worden kan daarboven in het koppeke en dan blijven vragen hangen waarvoor zo niet direct een antwoord voorhanden is en twijfel over een genomen beslissing waar enkel de tijd zal uitwijzen of het wel de goede beslissing is geweest. Vanwaar die dagen komen zal bij iedereen wel anders zijn, bij mske hebben ze te zien met iets natuurlijks dat niet meer is maar toch wel nog. Zo simpel is dat.

Daardoor komt het nu ook dat ze vannacht wakker werd door de drastische beslissing waar we ’t morgen of zo eens zullen over hebben, maar ook over de ambetanterik en de tomaten. Dan stelt de halfslapende mske zich vragen over het waarom. Zoals gezegd zijn ze niet na of omtrent dat kraam geweest. Die kerel kan enkel een grote man hebben gezien die met een bakske tomaten in zijn armen over het voetpad liep.

Zou hij ook de achtervolging hebben ingezet mocht Slow, in plaats van een shirt en een short en met de oorzaak van mskes interesse in een schoenenvitrine aan zijn voeten, nu eens zijn lichtbeige geklede broek hebben aangehad met een hemd en plastron en zijn beige suede schoenen?

We hebben het vorig jaar al aangehaald dat ze daar op die markt van St. Truiden allemaal al zo opgetut rondstruinen, terwijl ze er op de zondagse rommelmarkt van Tienen, waar ook een minimarkteke van zo een twee groentenkramen, twee bloemenkramen, twee kiekenbillenkramen, een patattenkraam, een exotisch kruidenkraam en een kraam met allerlei spullen voor huisdieren staat, allemaal maar sjofeltjes bijlopen, zo met teensletsen en afgesneden jeansen en afgesneden t-shirts, piratenoorringen en tattoo’s en van die zaken.

Slow en mske zijn zoiets tussenins, zo wat heel gewoon. Eigenlijk is dat nogal normaal, we wonen niet voor niks daar ergens tussenin.

Maar de markt van St. Truiden is van hier uit eigenlijk beter gelegen en dat komt dan weer door de beslissing waar enkel de tijd zal uitwijzen of het wel de goede beslissing is geweest, want anders was het andersom.

Zwaar zuchten zouden ze zowaar!

Previous

Beleefd gesprekje

Next

De heilige koe

5 Comments

 1. gewoon met bivakmuts…. onherkenbaar (of toch niet) hihi

 2. ms

  Of zeker onopvallend !

  Bestaat ook in andere modellen.

 3. LOL! wel handig als je tomaten moet halen hihi

 4. Han

  Teensletsen.. Dat is niet van een obscure amerikaanse website?

 5. ms

  Neen, dat zijn twee lappen plastic met een pinneke omhoog dat ge tussen uw tenen moet steken.

  Tussen ons gezegd en gezwegen, dat is niet aan mij besteed. Vantussen mijn tenen moeten ze vantussen blijven.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: