Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Quo.ra

Om één of andere reden kreeg ik al jaren af en toe e-mails van de site1. Ik wist niet van waar het kwam en kon niet uitschrijven.

Dat gebeurde op onregelmatige tijdstippen en telkens werd zulke drukke e-mailperiode gevolgd door een e-mailloze. Ik snapte er niks van.

Meerdere keren zoekwerk met bijhorende wrevel later vond ik vorig jaar ergens dat ik moest in loggen om te kunnen uitschrijven. Maar ik had daar nooit een account aangemaakt.

Deze keer verliep het anders. Na maar weer een e-mail over iets dat ik op Google had gezocht en het daaropvolgende opzoekwerk kwam ik op een inlogpagina.

Daar las ik dat ik kon doorgaan met met mijn Google account of met mijn FB-account. Het eerste had ik -zoals gezegd- nooit -bewust- bij hen aangemaakt en dat zomaar gaan gebruiken? En het tweede? Wel mijn lieve lezertjes, ik heb geen FB-account en ik heb er nooit een gehad en -al lijkt het in sommige omstandigheden wel handig- ik zal er nooit een hebben.

Gelukkig was er deze keer ook de mogelijkheid om aan te geven dat ik mijn wachtwoord was vergeten. Die gebruikte ik waarop ik een e-mail kreeg om een nieuw WW aan te maken en ik alzo eindelijk op dat verduvelde account geraakte. Buiten mijn naam en mijn gmailadres stond daar niets in maar waren wél alle mogelijke onderactiviteiten qua interessepunten en op-de-hoogte-houderij aangevinkt.

Voor alle veiligheid heb ik ze allemaal uitgevinkt vooraleer mijn account te verwijderen.

Dit is niet belangrijk in die mate dat het me schade berokkende -hoop ik toch- maar ik neem het die onbekenden kwalijk dat ze mensen gebruiken die nooit maar dan ook nooit voor zoiets een account zouden aanmaken.

Gezien de tijdspanne waarover we het hier hebben, bestaat dat account al zeker een tiental jaren geleden en stamt uit een tijd toen men het zo nauw niet nam met privacy.

Als ik het zo bekijk heb ik er niet zo vaak last van gehad, maar de geringheid ervan doet niks af aan mijn wrevel dat ik me er periodiek erg aan ergerde.

1 Wikipedia

Previous

Bijna een krater méér

Next

Halve zool!

9 Comments

 1. Vreemd, maar vooral heel ergerlijk.

  • ms

   Het heeft er jaren op geleken op het bewust werd gedaan zodat je niet kon van af geraken.

   En nu, met die vernieuwde privacywetten, zullen ze niet anders gekund hebben.

   Dat is wat ik vermoed, of het ook zo is weet ik natuurlijk niet.

   Ergerlijk was het vooral als ik iets opzocht op google, dat ik een e-mail kreeg van hen met de vraag of ik het nog altijd zocht. Gelukkig was dat niet élke keer, maar wel vaak genoeg om het storend te vinden.

 2. elsjeveth

  Kijk dat vind ik nu eens leuk, een gelijkgestemde wat betreft een FB account. Ik heb het niet wil het niet en zal het derhalve nooit aanmaken…mijn algoritme achtervolgd me al voldoende, googlede is vorige week het woord leuning maar type per abuis lening in, ontvang ik plotsklaps infromatie en rare mails over het verkrijgen van een lening. HELP

  • ms

   Ik krijg altijd e-mails van rondborstige dames die willen afspreken maar ook voor leningen, maar dat komt dan niet van die quo.ra-site.

   Maar ze kijken echt wel enorm mee, in die mate dat, wanneer Luc iets zoekt bij Hubo, ik daar ook publiciteit van krijg, maar dat heeft dan ook weer iets andere oorzaak.

 3. Dit weekend kreeg ik drie sms van Bpost in het frans. Ze proberen op alle manier je te strikken. Het houdt niet op.

 4. Dat is inderdaad ergerlijk en wat fb betreft, de eerste manden na uitschrijven zeurden ze nog of ik terugkwam maar ik heb nu al jaren niets meer van ze gehoord.
  Afkloppen.

  • ms

   Van FB hoorde ik al meer dat ze je niet zomaar laten gaan.

   Maar ergens een account hebben waar ik nooit ingeschreven had vind ik van een nogal twijfelachtig allooi.

   • Brutaal maar de hele webwereld hangt van brutaliteit aan elkaar.

    • ms

     Je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

     Wie weet heb ik niet, ooit eens lang geleden, ergens op geklikt om toelating te geven om in te loggen met mijn google-account?

     Maar dat het daarna onbereikbaar was is echt over de schreef. Nu dus opgelost … hoop ik.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: