Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bijna een krater méér

Waar blijven de reporters? Waar is de gazet? De TV? De openbare omroep of weet ik veel? Je weet wel al die mediamensen die in grote hordes zich na één of andere ramp reppen naar het onheilsgebied om alsnog één of andere te spreken te krijgen die er zijn kleine teen bezeerde of één of andere die nét niet daar was en -ochot, wat een geluk toch- net daar zou kunnen geweest zijn.

Wel … wij zijn hier en niemand die zich afvraagt of wij daar niks interessant over te vertellen hebben. Wij zijn dus hier maar we waren wel al eens daar en we hadden gezegd dat we er wel eens opnieuw naartoe wilden.

Toevallig passeerden we donderdag wel in Hasselt, we hadden er iets nodig uit de MediaMarkt. Gelukkig maar -oh zo veel meeval- kwamen we niet op het idee om nog eens die bomkraters te gaan bekijken.

Maar ach ja, het weer was er niet naar, er is nog steeds het been waar ik rekening mee moet houden en ik had al wat afgewaggeld en het liep al tegen de vooravond aan en we hadden nog twee adressen te doen in Sint-Truiden en het spitsurenverkeer begon al op gang te komen.

En … oh ja, aan het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden2 passeerden we óók.

Nu even serieus, want het vorige is maar om te vertellen hoe ik vind dat het overkomt wanneer ze, na elk gebeuren, mensen gaan interviewen die verklaringen gaan afleggen omdat ze denken interessant te zijn maar eigenlijk van toeten noch blazen iets afweten.

1 Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: evacuatie van buurt gestart
2 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/06/reservelijsten-vaccinatiecentrum-sint-truiden-werden-tot-eind-ma/

Previous

Op zijn steenkools

Next

Quo.ra

12 Comments

 1. Het meeste nieuws gaat aan mij voorbij. En daar kan ik goed mee leven.
  Oude oorlogsfeiten worden of vergeten of verdraaid door nieuwbakken grauwe politici.

  Rondom de Corona Pandemie en het vaccineren is opeens iedereen expert geworden?

  Een nuchtere kijk en echte expertise is ook wat mij veel meer aanspreekt.

  Stille groet,

  • ms

   Het openen van de terrassen kan je bij sommige media live volgen. Dat ga ik niet doen.

   Ik vind dat geen nieuws. De aanpassingen van regels is dat wel. Maar daarvoor volstaat een eenvoudig melden.

 2. Instemmende groet,

 3. Die interviews leveren zelden iets op en dan herhaalt de journalist ter plaatse nog eens wat je net hebt gehoord. Voor mij mag het nieuws korter. Gewoon de feiten en de nodige duiding erbij.

 4. Hier in Nederland blinkt het journaal ook uit in reacties vragen aan toevallige passanten. Ik vraag me ernstig af, of dat nieuws is. Irritant is het zeker!

 5. Ik volg het nieuws nog maar sporadisch. Ik heb niets aan dat “nieuws”. Oninteressant en op sensatie belust.

 6. elsjeveth

  De toogvirologen 🙂 en niet uit te roeien mensensoort. Bij het luisteren naar zulke mensen en hun betoog maak ik graag gebruik van de oortherapie : 1 oor in andere oor uit

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: