Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Échte oplossing gewenst

Sedert een aantal dagen merk ik dat ik dagelijks meer dan 300 spamberichten in mijn gmail krijg. Gelukkig landen die in de spammap maar toch wekken ze enige wrevel op.

Ik weet wel dat e-mailadressen worden doorverkocht, doorgegeven en nog allerlei combinaties met door waar een mens wakker zou van kunnen liggen.

Ik ging even zoeken of er een uitleg was, maar het enige waren weer de klassiekers van: let goed op aan wie je je e-mailadres geeft, zet je e-mailadres niet op een website, doe niet dit, doe niet dat …

Ik doe niet dit, ik doe niet dat, de grote aantallen zijn uit zichzelf gekomen. De meeste ervan gaan zo naar safeonweb, zonder pardon. Dat zijn de afzetters, de oplichters, zij die zich schuldig maken aan pogingen tot phising en namen van anderen, die we wel kennen, gebruiken.

Maar de andere die je-weet-wel-wat-verlengingen aanbieden en van dames met D-cups die me willen leren kennen, die kan ik toch niet naar safeonweb gaan sturen en gooi ik gewoon weg.

Het is bijna een dagtaak, dat dagelijks uitmesten van die spammap …

Previous

Goeie vraag!

Next

Pffft …

10 Comments

 1. Jemig, 300 per dag. Ik denk dat het bij mij er een stuk of 20 per dag zijn. Ook in de automatische spam-map. Wekelijks maak ik die map leeg, zonder er naar te kijken. Dus ik mis al die rondborstige dames … jammer genoeg vinden sommigen van hen wel de weg naar mijn FB-account. Hen wacht hetzelfde lot … de digitale vergeetkerkers 🙂

  • ms

   Het waren er gewoonlijk maar een 20-tal per week. Maar nu sedert een dag of vier is er die overrompeling.

   En ik heb geen weet wat dit kan veroorzaakt hebben.

   Gewoon verwijderen is de eenvoudigste optie. Melden bij safeonweb houdt in dat ze nagekeken moeten worden.

   Gelukkig heb ik geen FB.

 2. Oei, ik heb geen idee. Is daar niks over te vinden bij Google mail zelf?

  • ms

   De standaarduitleg over de meer algemene oorzaken.

   Het enige goeie eraan is dat de spamfilter goed werkt en ze allemaal in de spammap terecht komen. Maar als je op een dringende mail zit te wachten moet je toch even nakijken of die niet in spam terechtkwam.

 3. Oei, daar zou ik me groen en geel aan ergeren. Een oplossing heb ik niet, helaas.

  • ms

   Aan ergeren, dat wel maar ik vraag me af of ze i.p.v. die in een spammap te zetten niet gewoon kunnen blokkeren.

 4. Jeetje wat vervelend! Ik krijg er iets van 1 of twee per week

  • ms

   Oorspronkelijk kwamen ze via de zaak. Toen kreeg ik altijd e-mails die op één of andere manier zaken aanboden die aan de zaak gerelateerd waren.

   En aanbiedingen voor leningen dat ik krijg, ongelooflijk hoeveel geld ze mij willen voorschieten … te zot voor woorden.

 5. Dames met D-cups? Hmm…. Nee, grapjes terzijde, vervelend is het. Ikzelf heb er eigenlijk nauwelijks last van, maar waarom dat is weet ik niet en ik vrees dat ik geen oplossing voor je probleem weet.

  • ms

   Dames met D-cups en je-weet-wel-wat-verlengingen zijn nu precies niet aan mij besteed.

   Je zou toch denken dat ze slim genoeg zijn om dat in te zien aangezien ze mijn al te vrouwelijke voornaam blijken te kennen.

   Dat ze hun al te overvloedige erfenissen en speelwinsten met mij willen delen of me rijk willen maken met hun bitcoins of cryptomunten of hoe het ding ook mag heten … je zou je maar zorgen over je hoofd trekken omdat je niet weet wat je met al dat geld moet gaan aanvangen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: