Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Landen Plage

En dan lees ik uitgerekend gisterenmorgen dat Landen Plage dit jaar op het Stationsplein doorgaat van 16 tot 21 juli. Het tijdstip van verschijnen zal wel toeval zijn, maar het leek me eerder ongemakkelijk met al die watersnood in het land.

Toen ik las dat het evenement vorig jaar niet had kunnen doorgaan door corona, maar dat ze nu terug waren, dacht ik dat toch wou zeggen dat het ooit, vroeger, ook al was georganiseerd, wat blijkbaar ook zo was1. En ik wist daar niks van.

Het zou niet veel veranderen. Als ik het zo lees lijkt het wel op de jaarlijkse kerstmarkt, maar dan in de zomer. Er komen drankstandjes en foodtrucks. En in plaats van in de sneeuw zou je in het zand lopen.

Al bij al is dat natuurlijk een geluk voor hen die wel houden van een zuiders sfeertje, want palmbomen groeien hier ook al niet.

Wat maar weer eens het bewijs is dat ik toch eigenlijk een erg saaie bobonne word. Ik houd niet van zand tussen mijn tenen, ik eet niet bij foodtrucks want daar word ik dik van en verder … voor dat ene drankje dat ze aan mij zouden kunnen slijten …

Ik weet het: het is erg met me gesteld, maar ik geniet meer van kleinschaliger dingen zoals met een boek onder een parasol op ons koerke met een zjat koffie en een koekske …

Een glas witte wijn mag ook.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

De zomer van 2021

Next

Het nieuwe normaal?

14 Comments

 1. Daar kan ik mij helemaal in vinden.

  • ms

   Het zal nog voor vandaag niet zijn, het is daarbuiten nogal nat.

   Ze geven wel mooi weer in het weekend.

 2. Hier nog zo een….
  Als kind lustte ik er wel pap van, met vader en moeder naar drukke stranden, kermissen, zwembaden. Hoe een mens verandert.

  • ms

   Ik heb het eigenlijk nooit voor drukte gehad.

   Bij ons thuis leek het wel of zulke dingen constante zonde waren.

   Met Luc heb ik wel een paar kermissen, een paar optredens en een festival bezocht.

   Maar nu … neen.

 3. Ik weet nog dat mijn ouders er niet gek op waren maar het was nu eenmaal druk, overal. We woonden in een dichtbevolkt gebiedje, het hoorde erbij.

 4. Morgen zal ik nu en dan op ons koerke zitten met iets fris en wat te lezen.

 5. elsjeveth

  Dat kan ook een weldaad zijn voor boy en soul, plage at home. Drukte opzoeken kan altijd, en zo´n glas witte wijn van het huis… genieten

  • ms

   Echt wel …

   Drukte opzoeken doe ik niet. Vroeger al niet maar nu is het een pure kwelling voor mijn oren.

   • elsjeveth

    Daar kan ik me echt iets bij voorstellen. Ondanks dat ik wel van een uitje hou, vind ik het voordeel van Corona het ontbreken van megafestijnen op terrassen met alle tafels dicht op elkaar een verademing

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: