Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vraag van dertig miljoen

Toen de overstromingen in juli hele delen naast de waterlopen blank zette, kwamen er overal hulpacties op gang, ook in Landen.

We grepen de kleren, van voor het vermageringsoffensief, die hier nog altijd lagen te wachten tot ik de tijd (lees: goesting) had om ze te vermaken en stopten ze in dozen. We namen het kleinere beddengoed van vroeger en stopten het in dozen. We namen een deel van het overaanbod handdoeken dat we hadden en stopten het in dozen. We namen ook een deel niet bederfbare waren uit onze voorraadkast en stopten het in dozen.

En net toen kwam de oproep van het Rode Kruis om daarmee te stoppen. Het was zo niet mogelijk om de acties te coördineren. En ik dacht: “Lap! Daar gaan we weer“. We hebben een bedrag gestort, een kleintje.

Toen we lazen dat de hulp na weken nog steeds niet naar behoren op gang was gekomen, dat er nog steeds mensen zonder enige vorm van bijstand overleefden of toch trachten te overleven lazen we ook dat het Rode Kruis al 30 miljoen aan donaties had gekregen.

De Federale Regering greep in en zou een federale ondersteuninscel1 oprichten, waarop kort daarna het leger ten tonele verscheen en veldkeukens2 installeerde waarop de organiserende minister onder vuur kwam te liggen3. Daar denk ik het mijne van.

De grote vraag is en blijft echter …

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/05/federale-ondersteuningscel/
2 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/09/defensie-installeert-veldkeukens-in-pepinster-en-chaudfontaine/
3 Het Nieuwsblad

Previous

Zo kan het ook …

Next

Gags in het echte leven

6 Comments

  1. elsjeveth

    ja waar is die …

  2. Een jammerlijke vertoning, om hels van te worden.

    • ms

      Goederen die van hier vertrokken werden ter plaatse door lokale diensten verdeeld. Wat was/is daar mis mee?

      Neen, het moest gecoördineerd. Wel ja …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén